UYKU APNESi YAŞAM KALİTENİZİ ETKİLEMESİN

UYKU APNESi YAŞAM KALİTENİZİ ETKİLEMESİN

Defa Life Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği Hekimi Uz.Dr.Cengiz Ayareci ,Uyku Apnesi ve Tedavisi İle İlgili Bilgi Paylaşımında Bulundu.

 

Uyku apnesinin başlıca belirtileri arasında uykuda solunum durması olduğunu paylaşan Ayareci, bu hastalığa sahip kişilerin çoğu gece uykularında solunumların durduğunu ancak fark etmediklerini söyledi.
“Vücut solunum yapmayı durdurunca beyin uyandırma komutu verdiğini, Uyku apnesine sahip kişilerin gece defalarca uyanabilmekte olduğunu fakat bunu fark etmediklerini söyledi“
 

Uyku apnesine sahip olan kişilerde görülen olası belirtiler aşağıdaki gibidir;

Gündüz uykusuzluk
Baş ağrısı
Sinirlilik
Konsantrasyon eksikliği
Hafıza sorunları
Horlama
Boğaz ağrısı
Ağız kuruluğu
Yüksek tansiyon
Kalp ritim bozukluğu


Uyku Laboratuvarında vücuda yerleştirilen elektrotlarla hastanın izlenesiyle uygulanan uyku testi ile, uyku apnesi tanısının konmasında faydalı olduğu gibi apnenin hangi çeşit olduğunun tespit edilmesinde de işe yarıyor dedi.
Vücudun biyolojik saati ile ilgili sorunlar kişinin günün yanlış  zamanında uykulu olmasına neden olabilmektedir. 
Uyku bozukluklarının çoğu  yaşam kalitesinin ve sağlığın bozulmasına neden olurken, trafik yada mesleki kazalara  da  yol açabilmektedir dedi.
 

* Horlama ve Uyku Apnesi
* Uykuda solunun Bozuklukları
* Huzursuz Bacak Sendromu
* Uykuda Nöbet Geçirme
* Ani Uyku Atakları
* Uyumama veya aşırı Uyuma


Uyku ile uzun dönemde bu tarz şikayetleri olan kişilerin en kısa sürede bir Göğüs Hastalıkları Uzmanı ile görünmeleri gerektiğini söyledi.