Uluslararası 1. Hekimfest

Uluslararası 1. Hekimfest

Türkiye’de bir ilk olan “ULUSLARARASI 1. HEKİMFEST “ yalnızca siz Hekim ve yakınlarına aittir.

 

Sevgili Meslektaşlarımız, 
Biliyoruz ki pandemide herkes evlerinde, hayat durmuşken, hayatınızı riske atarak bilfiil çalıştınız. Biliyoruz ki depremde günlerce ekstra mesai yaptınız. Gönüllü olup afet şehirlerine aktınız yine canınız pahasına. Bütün bunlar olmasa dahi ne kadar zor bir mesleği omuzladığınızı, mahallenin örnek çocukları olduğunuzu, ailenizden çok hayatınızı hastalarınıza adadığınızı biliyoruz. Biliyoruz, cunku bizi ancak biz biliriz, biz anlarız. Şimdi belki küçücük bir mola hepimize iyi gelecek, yıllardır görmediğiniz arkadaşlarımızı, hocalarımızı , Adana’yı göreceğiz. Çadır kurmayı öğreneceğiz ve sahada yaşamayı. Böylelikle afetlere biraz daha hazırlanmış olacağız. Ayrica ekonomi, kültür , gastronomi etkinlikleri -sohbet ve egitimleri de yapacağız, spor turnuvaları da. Her anlamda cok keyifli ve verimli- unutulmaz günler geçireceğiz.
Bizden olan ve hekimlik meslegi disinda sanatla muzikle ilgilenen hekim arkadaslarimiz dan olusan muzik gruplari, solo gitar, ud, çeşitli hekim koroları, DJ, Muzikal tiyatro ile birlikte rock- pop muzik le cosarken Turk sanat muzigi ile hülyalanacagiz.

Bedensel ve ruhsal yorgunluğumuzu azaltmak, birlikte olup paylaşımlarimizi arttırmak deprem gibi afetlere hazirlik yapmak icin  Adana Merkez Park ve  Anfi Tiyatro Sahnesi 29 Eylul-1Ekim 2023 tarihleri arasinda bizim,  hekimlerin.
Tıp müzesi, Yeşil Çam Müzesi, Kent Müzesi gibi müzeler için müze kartınızı hazır etmeyi unutmayınız. Üstü Açık otobüslerle panoramik şehir turları olacak. Cadir alanimizda ister bizlerin kurdugu çadırlarda, ister kendi çadırınızla, isterseniz karavanla ya da bir otel konforunda,  dilerseniz de Adana’daki misafirperver akraba ve arkadaşlarınızda konaklayabilirsiniz.

 

 

 

MİNİKLER İÇİN:

Sürprizlere hazır mısınız?

Beraber geleceginiz guzel yavrularimiz icin hazirladigimiz Robotik kodlama atölyesi, yüz boyama, palyaçolar, oryantring ve davet edeceğimiz kreş mini kulüp , go-kart karting araçları ,tren( toros ekspresi), gondol gezileri, ahşap çocuk parkları, heykeller, açık hava müzesi, ördekler, tavus kuşları gibi pek cok surprizle ile cocuklarinizla birlikte egleneceksiniz.
Ayrica Seyhan nehri kiyisinda Kıbrıs Barış harekâtında kullanılan F-4 uçağı, tank ve tank çıkarma gemisi sergilenmektedir. Geminin üst tarafında Adana fotoğraflarını içeren bir sergi varken, alt tarafında ise Anadolu Deniz Ve Tatlı Su Balıkları Replika Koleksiyonu Müzesi yer almaktadır. Küçük olmasına rağmen çocuklarınızla gezmek onlara tarihimizi ogretmenin keyifli bir yolu olacaktir.

Etkinlikle ilgili ana hatları merak ediyorsunuzdur.
29 Eylül 2023 Cuma günü Adana Merkez Park’ta başlayacak olan açılış ve buluşma, 1 Ekim 2023 Pazar günü sona erecektir.
6 Şubat Deprem felaketi gösterdi ki, felaketlere refleks kazanmalı ve dayanışmayı arttırmalıyız. Bu nedenle ; 
Konaklama ; Dileyen meslektaşlarımız alanda çadır kurma kursu da alarak kendi çadırıyla, dileyen kurulu çadırlarda, dileyen karavanıyla Seyhan Nehri boyunca uzanan muhteşem parkta , dileyen arkadaşlarımız otel ve misafirhanelerde konaklayacaklar. Otel ve misafirhanelerden sizler için özel fiyat alınacaktır. Parktaki çeşitli amfi tiyatrolarda hekimler solo, koro , tiyatro vs. sahne alacaklardır. Adana lezzetleri de bize alanda eşlik edecektir, tekrar mutlaka gelmek isteyeceksiniz. Bütün gün çocuklarınıza onlarca etkinlikler olacaktır, Seyhan Nehri’nde tekne turu da onlara ilginç gelebilir. Çeşitli sergiler, oryantring voleybol gibi spor müsabakaları , şehir turu, müze gezileri olacaktır. Bu amaçla belli saatlerde gruplar halinde otobüsler kalkacaktır. İçerik günden güne zenginleşiyor. Hekimler her şeyin en iyisine layıktır. İçeriğin zenginleşmesi konusunda destek olursanız seviniriz. Herhangi bir müzik grubu veya solo sahne almak isteyen meslektaşlarımız whatsapptan bana ulaşabilirler. Katkılarınızı , öneri ve taleplerinizi bekler, 29 Eylül’de bu kapsamdaki ilk Hekim Fest de buluşabilmemizi dilerim.
İlkler unutulmaz, Adana hiç unutulmaz. Sevgilerimle…
 

Dr. Bengu

bengubaslamis@gmail.com

 



Anahtar Kelimeler: Uluslararası . Hekimfest