UDAD Uluslararası Doktorlar Arası Dayanışma Derneği kuruldu

UDAD Uluslararası Doktorlar Arası Dayanışma Derneği kuruldu

21 Ekim 2022'de UDAD Uluslararası Doktorlar Arası Dayanışma Derneğimiz kuruldu. Çok mutlu ve heyecanlıyız.


Ülkemiz ve hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Amacımızı, vizyonumuzu ve bu aşamaya nasıl geldiğimizi kısaca anlatmak istiyoruz.
Eğitim sürecinde öğrendiğimiz ve hipokrat andının özü olan  ” meslektaşımız kardeşimiz, meslektaşımızın ailesi de ailemizdir “ temel düşüncesi bizim esas mottomuzdur.
Ancak yaşadığımız pandeminin de etkisiyle ne kadar büyük bir aileye mensup olsak da bireyselleştik, yalnızlaştık. Mesleğimizin icrasında, kendimizin veya sevdiklerimizin sağlık sorunları ile  ilgilenirken zaman zaman kendimizi, tek başımıza, çaresiz ve oldukça yalnız hissettik. 
Çalışma tempomuz içinde annemiz, babamız ve kardeşlerimizin bizlere ihtiyacı olduğun da bir doktor olarak yanlarında olamamanın ve bir şeyler yapamanın acizliğini ve üzüntüsünü çok derinlerden yaşayarak hissettik. 
UDAD, deontolojik ilkelerimizi yaşatan ve iki yıla yakın süredir aktif olan Doktor Acil Destek grupları adı ile whatsap  ve sosyal medyada zaten kurulmuş ve aktif olarak çalışıyordu. 
Bu zamana kadar çok güzel çözümler ve geri dönüşler oldu ve  birbirimize daha çok destek olmaya başladık. Geleceğe artık daha güvenle bakabiliyoruz.
Yoğun bakımda yatan meslektaşımızın annesi annemiz oldu, elini tutup üzerini örttük. Yakınından haber alamayan meslektaşımızın gözü kulağı olduk.  Bulunamayan bir ilacı hep beraber aradık. Birbirimizin yanında olduğumuzu hissettik. Bunu bizler çok güzel ve camiamıza yaraşır bir şekilde başardık.
Dayanışma ruhumuzun eğitim, sosyal, kültürel, hukuki ve ekonomik pek çok alanda profesyonel bir anlayışla sürmesini canı gönülden istedik. 
Hepimizin sahibi olduğu resmi ve kurumsal bir yapı ile emek ve çabalarımızın daha kalıcı olacağı, sağlam temellere oturmuş bir oluşum içinde daha ciddi ve etkin olarak faaliyette bulunmaya karar verdik.
UDAD hekimlik mesleğinin yüceltilmesi ve mensuplarının sorunlarına çözümler üretebilmek, zor anlarında yanlarında bulunmak gayreti içinde  hayat buldu.Hepimizin gurur, onur ve mutluluk duyacağı başarılara imza atması arzusu ile hayırlı  uğurlu ve aydınlık  olsun.



Seda başlama Dalkılıç
24.10.2022 12:25:48
Tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim

Ayşim oflazer Uz.Dr.
24.10.2022 18:25:14
Tebrikler.. yolunuz açık olsun

Yunus Feyyat sakin
24.10.2022 19:30:56
Teşekkür ederim

Ayşe Yetimler
25.10.2022 15:09:24
Tebrikler kutluyorum

Ayşe Yetimler
25.10.2022 15:10:43
Tebrik ederim

Dursun Bostancı
25.10.2022 16:00:20
Neredeyse pandemiden Allah razı olsun diyesim geldi. Sağlıkçılar çok zor bir dönemden geçtiler , baktılar ki birbirlerinden kopmuşlar. Öyle bir an geldi ki bence dank etti veee fabrika ayarlarına döndüler. Deontoloji hatırlandı. Ve şimdiki günlere gelindi. Kimin aklına gelmişse,kim zerre kadar bile emek harcamışsa helal olsun. Bazı olumsuzluklar olacak. İşte her şeye rağmen bunu sürdürebilmek çok daha emek isteyecek. Bu gayretin meslektaşlarımda olduğuna ben inanıyorum. Onlar da inanıyorlar. Allah ayağınıza taş değdirmesin.