TÜTÜNE DEĞİL HAYATA BAĞLAN!

TÜTÜNE DEĞİL HAYATA BAĞLAN!

Uz.Dr. H.Belgin İKİDAĞ, ''Tütün ürünleri tüketiminin başta solunum sistemi hastalıkları olmak üzere, kalp-damar hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları ve çeşitli kanserler türlerine yol açtığını söyledi.''

Defa Life Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği Hekimi Uz.Dr. H.Belgin İKİDAĞ, ''Tütün ürünleri tüketiminin başta solunum sistemi hastalıkları olmak üzere, kalp-damar hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları ve çeşitli kanserler türlerine yol açtığını, tüm bu zararları çok iyi bilindiği halde maalesef insanlar bu ürünleri kullanmaya devam ediyor ve sürekli yeni kullanıcılar da ekleniyor'' dedi. 

 

İKİDAĞ;''31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlığa verdiği zararlar konusunda insanları uyarmak, farkındalık yaratmak, bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edilmiştir.Tütün tüketimi, vücudun tüm sistemlerini doğrudan etkiler ve çok sayıda sistemik hastalığa neden olur. başta akciğerler olmak üzere vücudun tüm organlarını olumsuz etkiler ve pek çok vücut sistemi ile ilişkili ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.Toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilerimi önlemek amacıyla, herkesin bilinçli olması gerektiğini ve zararlarının farkına varmasını istiyoruz'' dedi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: TÜTÜNE DEĞİL HAYATA BAĞLAN!