TÜKD’den Türkiye’nin önder kadınlarına anlamlı ödül

TÜKD’den Türkiye’nin önder kadınlarına anlamlı ödül

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin (TÜKD) 2023 Yılı Önder Kadın Ödül Töreni 8 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek.

 

Cumhuriyet tarihinin en köklü derneklerinden biri olan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin (TÜKD), 2023 yılının önder kadınlarını ödüllendiriyor. TÜKD, kadınlara yönelik öncü çalışmaları bulunan kadınları 5 dalda ödüllendirecek.

 

Bu yılın Onur Ödülü Eşik Platformu Kadınları’na, Bilim Ödülü İoanna Kuçuradi’ye, Sanat Ödülü Gülsin Onay’a, Medya Ödülü Sedef Kabaş’a ve Spor Ödülü Sümeyye Boyacı’ya verilecek.

 

TÜKD, bu yıl ilk kez vereceği Unutamadıklarımız plaketini ise 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde yaşamını yitiren Kıbrıslı sporcu çocuklar anısına Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne takdim edecek.

 

Bu yılki törende TÜKD için bir kadın sanatçı tarafından tasarlanan ödül heykelciği ilk kez görücüye çıkacak.

 

 

TÜKD’nin Atatürk’ün izinde eğitim hayatını sürdüren bursiyer kızlarına destek amacıyla kitaplarını derneğe bağışlayan Dr. Sema Tural Tatar ve Nihan Uycan Özen, tören öncesinde kitaplarını imzalayacak. İmza etkinliği saat 15.00’da başlayacak.

 

TÜKD 2023 Yılı Önder Kadın Ödül Töreni, 8 Haziran Perşembe günü, İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Saat 17.00’de başlayacak ödül töreni 19.00’da sona erecek.(akdenizgercek.com.tr)