Tiryaki:'Aşıda da öncü olalım'

Tiryaki:

Korona virüs ile mücadelede en önemli silah olan aşılama süreci yaklaşık 8 aydır sürüyor. Gaziantep’te aşılama sayısı 1 Milyon 272 bine ulaştı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “Her konuda gerçekten öncü bi

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında normalleşme sürecinin 1.ayı geride bırakıldı. Normalleşme ile birlikte yürütülen aşı çalışmalarında da ivme kazanıldı. Türkiye genelinde toplam 73 Milyon 998 bin 894 doz aşı uygulandı. Ülkenin en genç nüfuslarından birine sahip olan ve 2.5 milyona yakın nüfusa sahip Gaziantep’te ise, aşılama yüzdesi 59.3’e ulaştı. 

 

Vaka sayılarında birçok kez pik yaşanan Gaziantep’te aşılama sürecine ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “Aşılamamızı kentin birçok noktasında uygulamaya devam ediyoruz. Gaziantep olarak şuanda 1 Milyon 272 bin doz aşı yaptık. Hedefimiz 3 milyon 150 bin doz. Yani önümüzde daha gitmemiz gereken oldukça uzun bir yol var. Hızlandırmak vatandaşlarımızın elinde. Gaziantep’in daha önce yaptığı başarılara, bir başarı da böyle ekleyelim istiyoruz. Çünkü her konuda gerçekten öncü bir ilimiz var. Aşı konusunda da bu duyarlılığı göstersinler, hep birlikte şu maviliği görelim. Ondan sonra rahat rahat yaşayacağız, başka sorunları konuşacağız, ilimizin diğer sorunlarına eğileceğiz. İnşallah hep birlikte çok daha güzel günler göreceğiz” ifadelerine yer vermişti.(gazeteekspres)