Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi

Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik Sağlık Bakanlığımız tarafından çeşitli programlar yürütülmektedir.

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik Sağlık  Bakanlığımız tarafından çeşitli programlar yürütülmektedir.

 

Yenidoğan ölümlerini azaltabilmek için yüksek teknolojiye dayanan, uzman ağırlıklı yenidoğan yoğun bakımının yanı sıra temel yenidoğan hizmetlerinin de geliştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda ülke genelinde yenidoğan bakımında standardizasyonu ve güncel bilgilerin kullanılmasını sağlamak amacıyla Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı birimi tarafından “Temel Yenidoğan Bakım Programı Eğitimi” başlatılmış olup, bu program kapsamında sağlık personellerine yönelik hazırlanan 2 günlük Temel Yenidoğan Eğitimi Dr. Selda Doğan, Ebe Semra Armağan ve Hemşire Eda Dirim Turşucu tarafından hastanemizde gerçekleştirildi.Eğitimler sonunda  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Emin İnce ve Halk sağlığı hizmetleri başkan yardımcısı Uzm. Dr. Burcu Günsoy tarafından katılım belgeleri takdim edildi.