Spor yaralanmaları ve tedavisi

Spor yaralanmaları ve tedavisi

Defa Life Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Uzmanı Op.Dr.Serhan Kanevetci “ Spor yaralanmalarının tedavisi hakkında bilgi verdi.

Defa Life Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Uzmanı Op.Dr.Serhan Kanevetci “ Spor yaralanmalarının tedavisi, yaralanmanın türüne ve ciddiyetine bağlı olduğunu ve fizik tedavi, bandajlama, enfeksiyon vb. bir durum oluştuysa ilaç kullanımı veya cerrahi operasyonlar uygulanabilir. 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde başlayan 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, 45 ülkeden 510 sporcunun katılımıyla Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda  29 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan şampiyonada sakatlanarak Hastanemiz kliniğinde tedavisi yapılan Avusturalyalı Sporcunun, Müsabaka  Sırasında çıkan omzu ,Defa Life Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Uzmanı Op.Dr.Serhan Kanevetci tarafından tedavi edildi.


Spor yaralanmaları zayıf kas ve kemik yapısı, kronik rahatsızlıklar gibi kişisel nedenlerden kaynaklanabildiğini söyleyen Op.Dr Serhan Kanevetci “ Spor kurallarının çiğnenmesi ya da antrenmansız spora başlamak gibi fiziksel nedenler de yaralanmaya sebep olabilir “ dedi.
Günümüzde profesyonel ve amatör olarak birçok insan tarafından çeşitli sporlar yapılmaktadır. Bireysel ve Takım sporlarında  yaralanmaları daha sık görülmektedir. Özellikle sporu ,spor olsun diye ara sıra yapan bazı amatör sporcularda, çok basit bir travmayla daha kolay spor yaralanması gelişebilmektedir dedi.

 



Anahtar Kelimeler: yaralanmaları tedavisi