Siverek'te dahiliye doktoru darp edildi

Siverek

Sağlıkta yaşanan şiddet son bulmuyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde devlet hastanesinde görevli bir dahiliye doktorunun darp edildiği ileri sürüldü.

Sağlıkta yaşanan şiddet son bulmuyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde devlet hastanesinde görevli bir dahiliye doktorunun darp edildiği ileri sürüldü.

 

Şanlıurfa Tabip Odası, Siverek Devlet Hastanesi’nde görevli dahiliye doktorunun darp edildiğini açıkladı. Şiddete uğrayan doktora geçmiş olsun dileğinde bulunan Şanlıurfa Tabip Odası, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

 

Odanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 

 “Siverek Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye hekimine uygulanan darp sonrası odamız hukuk komisyonu olarak avukat desteği sağlanmış olup sürecin yakından takip edeceğimizi belirtiriz. Sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyorken yetkililer ise sadece izlemekle yetiniyor. Sağlıkta şiddettin önlenmesi adına defalarca belirttiğimiz tedbirlerin yetlililerce alınması talep ediyor, şiddete uğrayan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

 

HEKİMLERDEN İŞ BIRAKMA KARARI

 

Yaşanan olay üzerine, şiddete uğrayan doktorun üyesi olduğu sendika Hekimsen, iş bırakma kararı aldı.

Hekimsen'den yapılan açıklamada, “Bu olay da, basın-yayın ve yetkililerin zaman içinde hekimleri nasıl değersizleştirdiğinin bir örneğidir. Hekimlerin güvenliği sağlık kurumlarında sağlanamamaktadır. Sağlık Bakanlığımıza sunduğumuz hemen hemen tüm koruyucu önlemler alınmamıştır. Daha önce aldığımız 46 sayılı Yönetim Kurulu Kararına istinaden Siverek Devlet Hastanesinde 12.04.2022 tarihinde iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapılacaktır. Bu kapsamda yataklı servis, diyaliz, acil servis, hematoloji, onkoloji, nefroloji, covit poliklinik hizmetleri hariç tüm poliklinik hizmetleri, elektif ameliyatlar ve kurul rapor hizmeti verilmeyecektir” denildi.



Anahtar Kelimeler: Siverek' dahiliye doktoru edildi