Silifkede tarım yapanlar mahkum oldu!

Silifkede tarım yapanlar mahkum oldu!

Arkum, Sökün, Kurtuluş, Çavuşbucağı, Burunucu ve Ulugöz mahallelerinde tarım arazilerinde tarım yapan çiftçilere, Çevre şehircilik İl Müdürlüğünün şikayeti üzerine davalar açılmış, bazı tarla sahipleri ise hapis yatmıştı.

 

Bu duruma sessiz kalmak istemeyen yöne çiftçileri, kendilerine yapılan haksızlığa bir son verilmesi ve mülkiyetleri olan tarlalarında tarım yapmalarının ne gibi bir cezası olduğunu kamuoyu ile paylaşmak adına Kurtuluş Mahallesinde gösteri yaptılar, dertlerine çözüm bulunmasını istediler.

 

 

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Arkum, Sökün, Kurtuluş, Çavuşbucağı, Burunucu ve Ulugöz mahallelerinde yaklaşık 100 bin dönüm tapulu tarlada 2863 Sayısı Yasanın 65/1 maddesine aykırılık nedeni ile ekilmesi, üretim yapılması yasaklanmıştır. Tapulu arazilerini ekenler mahkemede yargılanmış ve ceza alarak hapis yatmışlardır. Halen hapiste olan çiftçilerimiz vardır. Ve birçok üreticinin davaları da devam etmektedir. Sadece Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde 340 kişi yargılanmaktadır.

 

 

TARIM BAKANLIĞI DESTEK, BANKA KREDİ VERİYOR

Tapulu tarlalarımızı yıllardır ekmekteyiz. Bu tarlada ektiğimiz ürünler, Tarım Bakanlığına bağlı İlçe Tarım Müdürlüğünde Çitçi Kayıt Sistemine kayıtladır. Ektiğimiz ürünler için Tarım Bakanlığı da destekleme vermektedir. Bunun yanında çiftçi bankası olan Ziraat Bankası da bu tarlaların alım ve satımında kredi vererek, çiftçilere destek olmaktadır.

 

 

ÇEVRE BAKANLIĞI ENGELLİYOR

Hal böyle iken Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yaptığı uygulama ile binlerce çiftçiyi mağdur etmektedir. Bu uygulama yüzünden tonlarca buğday, pirinç, çilek, nar, mısır, limon üretimine engel olmaktadır.

 

 

CUMHURBAŞKANINA KARŞI MI GELİNİYOR?

Pandemi döneminde üretimin ne kadar önemli olduğu gözler önüne serilmişken, Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamalarında; “Yurdumuzun her karış toprağını ekmemiz gerekir” diyerek, üretimin önemini vurgulamaktadırlar. Ancak Çevre Bakanlığı, uygulaması ile adeta Cumhurbaşkanının açıklamalarına karşı gelmektedir.

ATALARIMIZ DA EKİYORDU BİZLERDE EKİYORUZ

Bizler üreten insanlar olarak bize uygulanan ve her şartta mağdur olduğumuz uygulamanın kaldırılmasını istiyor, ekip, dikerek, üreterek geçimimizi sağlamak istiyoruz. Bu tarlalar atalarımızdan buyana ekilen, şimdi de bizler tarafından ekilip dikilen arazilerdir.

 

 

TEK GEÇİM KAYNAĞIMIZ TARLALARI EKİYORUZ AMA…

Geçimimiz, ailelerimizin ayakta kalması bu tarlaları ekip dikerek, kazanacağımız gelirle olmaktadır. Ne üzücüdür ki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, biz köylüleri sadece açlığa değil özgürlüğümüzü de kısıtlamaktadır. Siz aç kalın ama ekip dikmeyin diyerek de Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına karşı gelmekte, biz çiftçileri ise mağdur etmektedir.

SESİMİZİ DUYUN!

Devlet büyüklerimize, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesimizi duyurmak ve bizleri mağduriyetinin giderilmesi için yardımcı olmasını, sorunumuzu çözmesini istiyoruz.

 

 

TARLALARIMIZI EKEMİYORUZ!

Bizler geçimini topraktan kazanan insanlarız. Yaklaşık 5 yıldır bu arazilerimizi ekemiyoruz. Ektiğimizde de yargılanıyor, hepse giriyoruz. Bugüne kadar yüzlerce çiftçi yargılandı ve yargılanması sürenlerimiz var ve yargılamaları tamamlananlar cezaevine girdiler.

DEVLET BABA NEREDESİN?

Bizler toprağımızı ANA, devletimizi BABA biliriz. Ancak Çevre Bakanlığının ve İl Müdürlüğünün baskıcı ve yanlış uygulamaları nedeni ile devletimiz tarafından üretim yapmamız engellenmekte, hapis yatmaktayız. DEVLETİMİZİN BİZLERE BABALIĞINI göstermesini bekliyoruz. Bölgemizde ne acıdır ki, hem de tapulu arazilerimiz üzerinde üretim yapmak artık suç haline gelmiştir. Sayın cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerimizden yaşadığım mağduriyetlerin giderilmesini arzu ediyoruz. Devletimiz BABALIĞIN bizlere göstermeli” diyerek, yaşadıkları mağduriyetleri aktardılar.

 

 

Çiftçilerin yaptığı gösteriye, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, İYİ Parti ve CHP İlçe Başkanlıkları tam kadro katılarak destek verdiler. Ayrıca Foks TV’de yaşananları görüntüledi.

Öte yandan eyleme katılan İyi Parti İlçe Başkanı Medine İslim ve CHP Belediye Başkan aday adayı Bünyamin Uçar, çiftçileri destekleyen açıklamalar yaparak, sorunun çözülmesini talep ettiler.(Kaynak:silifkesesimiz.com)



Anahtar Kelimeler: Silifkede tarım yapanlar mahkum !