Sigorta Hastanesinde doktorlar kadınların elinden illallah dedi

Sigorta Hastanesinde doktorlar kadınların elinden illallah dedi

Pikniğe ve muayeneye gelen kadınların komşularına ilaç yazdırdığı iddia ediliyor.

 

Geçen perşembe günü sigorta hastanesinin polikliniğinde idim. Başka günlere göre farklı bir kalabalık vardı özellikle çocukların fazlalığı göze çarpıyordu. Bir ara doktorun muayene odasının önünde sesler yükseldi, kaynaşmalar oldu. Doktorun yardımcısı hemşire, bir kadına çıkışıyordu:

-Hanım bu işlerden artık vazgeçin. Doktor yazmıyor işte… Bizi meşgul etmeyin, sırada çok kişi var.

Kadın etrafındakilere bakarak bağırıyordu:

-Kele anam nasıl doktor bu. İstediğimiz ilacı yazmıyor. Bize yarıyan ilacı iyi bilirik. Her zaman aldığımız ilaçlar.

Bir müstahdem kalabalığı biraz dağıttıktan sonra yüksek sesle:

-Doktorları boşuna zorlamayın maksadınızı biliyorlar. Akıllı uslu muayene olup işinize gidin.

Önümde duran bir kadın yanımdakine;

-Bizim komşu Zennub’un ilaçlarımı yazdıramadım. Bugün doktorların aksiliği üzerinde. Boşuna beklemeyelim. Gidip köftemizi yapalım. Naciye'nin ziyaretine geç kalmayalım.

Merak edip ilacı yazmayan doktorun yanına giriyorum; doktor:

-Perşembe günleri hastalarımız daha ziyade kadınlar oluyor. Bunlar da bize illa istedikleri ilacı yazmamızı söylüyorlar. Tabii olmaz. Siz bu konuda isterseniz başhekim beyle görüşün. Görüyorsunuz çok işimiz var.

Doktora hak verip Baştabip Mehmet Akdemir'in yanına giriyorum.

Sayın Akdemir şunları söylüyor:

“Doktor arkadaşın dediği doğru. Perşembe günleri daha ziyade kadınlar geliyor. Hem de kaç çocuğu varsa birlikte getiriyor. Bunun nedenini araştırdım ilginç bir durum ortaya çıktı. Kadınlar perşembe gününü hem ilaç alma hem hasta ziyareti hem de ‘sahre’ günü olarak belirlemişler. Bir de konu komşu için ufak tefek ağrı kesici ilaçlar alıyorlar. Bunu da çocukların üstüne yazdırıyorlar. İlacı aldıktan sonra götürüp komşularına dağıtıyorlar. Buna eş ahbap da dahil tabii… ilacı alıyorlar, sonra Kavaklığa gidip yemek yiyorlar. Sonra da hastaneye gelip hasta ziyareti yapıyorlar. İşte bunun için perşembe günleri hastalarımız daha ziyade kadınlar oluyor. Ama bize de çektiriyorlar”

İlaç alma günü, sahre günü, hasta ziyareti günü olan perşembe gününde Baştabip Akdemir’le öteki doktorların Allah yardımcıları olsun…(Abdullah Özer/gaziantepsabah.com)