SENDİKALCILIK TEKELLEŞTİ MEMURUN MAAŞI YOK EDİLDİ!

SENDİKALCILIK TEKELLEŞTİ MEMURUN MAAŞI YOK EDİLDİ!

SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘’Sendikal anlamda tekelleşme sağlanmış memurun hakkı gasp edilmiştir. Memur adaletsiz, orantısız, gerçek anlamda kazanımsız ve düşük ücretle çalışmaya mahkûm edilmiştir ‘’ dedi.

Enflasyon oranları ve memur zamlarına ilişkin konuşan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘’Sendikal anlamda tekelleşme sağlanmış memurun hakkı gasp edilmiştir. Memur adaletsiz, orantısız, gerçek anlamda kazanımsız ve düşük ücretle çalışmaya mahkûm edilmiştir ‘’ dedi.

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkıyla emekli aylıklarına yapılacak zam oranları kesinleşti.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,2 oldu. Altı aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.

Buna göre memur ve memur emeklilerinin maaşları, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yüzde 16,47 zamlanırken SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları yüzde 15,4 arttı.

 

‘’SORUNLARA SORUN KATTILAR’’

 

Düşük zam oranları ise emekçilerde tepkiye sebep oldu. Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken şunları söyledi: ‘’TÜİK verileri karşısında üzüldüğümüz ve enflasyon karşısında günden güne eriyip yok olan çok kalemli maaşlarımız, afaki miktarda vergi kesintileri, çalışanın değil bankaların kazanım sağlayacağı öngörüsüz promosyon anlaşmaları ve orantısız ek ödeme katsayıları gibi düzenlemeler ve açıklanan yüzde 25 zam oranı ile yok olmaya mahkûm edildi. Mevcut durumda genelde memurların, özelde ise sağlık çalışanlarının; tek kalem maaş, vergi orantısızlığı, ek ödeme katsayıları, giyecek yardımı, görev tanımı, liyakatsiz görevlendirmeler gibi birçok konuda sorunu var iken sorunlara sorun katıldı. Maalesef sendikalara getirilen yüzde 2 baraj gibi memurun, sendikal anlayışın ve en nihayetinde ülkemizin yararına olmayan düzenlemeleri kanunlaştırdılar.’’ 

 

‘’SENDİKACILIK ALGILARLA DEĞİL GERÇEKLERLE YAPILIR’’

 

Oysa ki gerçek sendikacılık; kendi çıkarları yerine memurun ve ülkenin çıkarları için yapılır, kazanım olmayan konularda kazanım algısı yaratarak değil. Gerçekler üzerinden etkin olarak geçerli bir zam alabilmek için çalışmaktır. Görünen o ki; sendikal anlamda tekelleşme sağlanmış memurun hakkı gasp edilmiştir. Memur adaletsiz, orantısız, gerçek anlamda kazanımsız ve düşük ücretle çalışmaya devam etmesi bugün sağlanmıştır. Memur ve emekli yoksulluğa mahkûm edilmiştir Markete çocuğuyla gitmeye korkan, kiram ne kadar artacak, elektrik su doğalgaz ne gelecek diyen bir memur kitlesi geçinemiyoruz demeye devam edecek. Bu şekilde refah sağlanamaz Bütün bunlara rağmen; SAHİM-SEN yılmadan, korkmadan, her fırsatta ve her yerde, gelişmişliğe ve gerçek kazanımlara odaklanarak algı yaratmadan çalışmalarına devam edecektir. Geleceği görenlerle yarınlarımız için gerekeni zamanı gelince cevap niteliğinde vereceğiz. “Geleceğini göremeyen başarıya ulaşamaz.”