Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan son yolculuğuna uğurlandı

Karkamış'a hain terör örgütü tarafından yapılan roketli saldırılarda şehit olan Öğretmen Ayşenur Alkan, Gaziantep'in Nizip ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hain saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Ayşenur Alkan için Nizip ilçesi Hz. Ali Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde şehit Ayşenur Alkan’ın annesi Hayriye ve babası Mustafa ile diğer yakınları göz yaşı döktü.

 

“24 Kasım Öğretmenler Günün Kutlu Olsun Şehidim” yazılı çiçek yürekleri dağladı

 

Cenaze töreninde göz yaşları sel olurken, tabutun önüne “24 Kasım Öğretmenler Günün Kutlu Olsun” yazılı çiçek bırakılması ise yürekleri dağladı. Muhammed ve Yunus isimli iki erkek kardeşi bulunan Şehit Ayşenur Alkan, öğle namazını müteakip Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi.

 

Nizip ilçesi Hz. Ali Cami’deki cenaze törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, AK Parti ve CHP milletvekilleri, kent protokolü ve ilçe halkı katıldı.

 

 

YPG/PKK’nın terör saldırısında şehit olan öğretmenin ismi görev yaptığı okula verilecek

 

Suriye’nin kuzeyinden YPG/PKK’lı teröristlerce, Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket ve havanla yapılan saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayşenur Alkan’ın ismi görev yaptığı okulda yaşatılacak.

Alınan bilgiye göre, Suriye’nin kuzeyinden YPG/PKK’lı teröristlerce 21 Kasım’da gerçekleştirilen terör saldırısında isabet alan Kocatepe İlkokulu’nda şehit olan 21 yaşındaki Ayşenur Alkan’ın ismi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla okuluna verilecek.

Kocatepe İlkokulu’nun ismi Öğretmen Ayşenur Alkan olarak değiştirilecek.

Bu arada, terör örgütünün saldırısı sonrasında isabet alan Kocatepe İlkokulu’na büyük Türk bayrağı asıldı.

 

 

KÜÇÜK HASAN TOPRAĞA VERİLDİ


Teröristlerin saldırısında şehit olan küçük Hasan için bugün cenaze töreni düzenlendi. İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Karanfil Mahallesi´nde yapılan törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, bürokratlar ile Karataş ailesinin yakınları ve ilçeden çok sayıda kişi katıldı. Zeki ve Dilan Karataş çiftinin 4 çocuğundan 3´üncüsü olan Hasan Karataş´ın Türk bayrağına sarılı tabutunun getirilmesiyle yakınları gözyaşına boğuldu. Annesi Dilan, babası Zeki ve yakınları uzun süre tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Oğlunun pantolonunu elinde sallayan ve göğsüne bastırarak ağlayan Dilan Karataş´ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaşlı gözlerle teselli etmeye çalıştı. Hasan Karataş, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar´ın kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi.