ŞEHİR HASTANESİNDE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ AÇILAMADI, EN AZ 1000 PERSONELE İHTİYAÇ VAR..!

ŞEHİR HASTANESİNDE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ AÇILAMADI,  EN AZ 1000 PERSONELE  İHTİYAÇ VAR..!

İki ay önce hizmete başlayan Şehir Hastanesi'nde sorunlar çözülemedi. Sağlık emekçileri baskı ve mobbingin devam ettiğini, ekipman eksikliklerinin giderilmediğini ve bazı bölümlerin hâlâ açılamadığını söyledi.

 

İnşaatına başlandıktan 10 yıl sonra 9 Ekim'de hizmete açılan 1875 yataklı Şehir Hastanesi'nde işler bir türlü yoluna girmiyor. Kentteki devlet hastanelerinden geçici görevlendirmeyle gelen 1800 sağlık personelinden 600'ünün baskı mobbing, ekipman eksikliği ve hak kaybına gibi gerekçelerle daha önceki görev yerlerine gitmek için dilekçe vermişlerdi.

 

255 SAĞLIK EMEKÇİSİ AYRILDI

Hastane çalışanlarından alınan bilgiye göre dilekçe veren 600 sağlık emekçisinden 255'i önceki görev yerlerine geri döndü. 185'inin ayrılmasına 'ihtiyaç olduğu' gerekçesiyle izin verilmedi. 150'ye yakın sağlık emekçisi de çeşitli gerekçelerle dilekçelerini geri çekti. Şehir Hastanesine, 1 ve 15 Aralık’ta iki kez yeni atamalar yapıldı ancak buna rağmen içeride hâlâ ciddi bir personel açığı olduğu belirtildi.

 

'MOBBİNG DEVAM EDİYOR'

Şehir Hastanesi'ndeki sağlık emekçileri, içeride sağlık personelinin maruz kaldığı mobbingin devam ettiğini, ekipman konusunda eksikliklerin halen giderilmediğini ve bazı bölümlerin hâlâ açılamadığını söyledi.

 

'İKİ KİŞİNİN İŞİNİ BİR KİŞİ YAPIYOR'

Bir sağlık emekçisi, "Hastane idaresi sorunların çözüme kavuşturulacağını söylüyor sürekli. Nasıl çözeceklerini merak ediyoruz. Özellikle hemşire açığı var. Şirket yöneticilerinin baskısı altında çalışıyoruz. İki kişinin işini bir kişi yapıyor. Hastanenin tüm yükü sağlık emekçilerinin sırtında" dedi.

 

'EN AZ 1000 PERSONELE İHTİYAÇ VAR'

Başka sağlık emekçisi ise "Hastanenin tam kapasite çalışması için kentteki diğer bazı devlet hastanelerinin kapatılması lazım. Şehir Hastanesinin tam kapasite çalışmasını sağlamak için en az 1000 personele ihtiyaç var" diye konuştu.

 

'YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ HÂLÂ AÇILAMADI'

Bazı bölümlerin hâlâ açılmağını vurgulayan sağlık emekçisi, "Bazı bloklardaki genel cerrahi yoğun bakım, anestezi yoğun bakım, dahiliye yoğun bakım gibi hayati önem arz eden bölümler hâlâ tam olarak hizmet veremiyor. Bu bölümlerin koridorları bomboş. Sağlık hizmeti hekimle, personelle verilir. Bu karmaşada kentin diğer hastaneleri de nitelikli sağlık hizmeti veremiyor" dedi.

 

 

HEP-SEN, BAŞHEKİM VE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Genel Başkanı Yunus Şimşek de sağlık çalışanlarının sorunlarını dinlediğini, sorunların çözümü için İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin ve hastane başhekimi ile görüştüğünü söyledi.

 

'İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÇÖZÜM İÇİN ZAMAN İSTEDİ'

Görüşmelerde kamu kurum ve kuruluşlarında liyakata bağlı yöneticilerin görevlendirilmesi gerektiğinin altını çizdiklerini söyleyen Şimşek, "Özelikle sağlık emekçilerinin burada yetkili sendikanın baskılarına maruz kaldığını, bu sendikanın burada kadrolaştığını, temel sorunların nedenlerinden birininim bu olduğunu ifade ettik. Bununla birlikte diğer sorunları da dile getirdik. İl Sağlık Müdürü de hastanenin yeni olduğunu ve sorunları çözmek adına zamana ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Burada sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunları takip edeceğiz" diye konuştu.

 

'SAĞLIKTA YÖNETİM KRİZİ VAR'

Sağlık hizmetinde bazı sendikaların sözleşmeli yöneticilik adı altında kendi elemanlarını hiçbir prosedüre bağlı olmaksızın, iki yılda bir imzalanan sözleşmeli yöneticilik modeliyle kurumların başına yerleştirildiğini vurgulayan Şimşek, "Asıl sorun bu liyakatsizlikten kaynaklanıyor. Sağlıkta bir yönetim krizi var. Yani alan tecrübesi olmayan, hiçbir sınava, prosedüre tabii olmadan yerleştirilen bu kişiler Antep'te olduğu gibi Türkiye’de de sağlık hizmetleri yönetimden sınıfta kalıyor. Çünkü işin ehli olmayan ve alan bilmeyen kişiler çoğunlukla sağlık kurumlarına yerleştiriliyor” dedi.

 

'İMAM HASTANEYE YÖNETİCİ OLARAK ATANMIŞ'

Sağlık emekçilerinin yurt dışına göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Şimşek,"Başarılıysan, yetenekliysen ama referansın yoksa hiçbir şey yapamıyorsun. Geriye tek seçenek kalıyor yurt dışına gitmek. Hekim ve hemşirelerde yurt dışına göç çok fazla. Belediyelerden sözleşmeli sağlık yöneticisi olarak sağlık kurumlarına geçenler var. Coğrafya öğretmeni olanlar var. Bir ilde imam, idari mali hizmetler müdürü olarak hastaneye atanmış. Başka bir ilde sürücü kursu sahibi müdür olarak atanmış hastaneye. Liyakat sorunu ve yönetim krizi söz konusu" diye konuştu.

 

'SAĞLIK KURUMLARINDA YANDAŞ SENDİKA İSTİLASI VAR'

Antep'in de içinde bulunduğu 45 ili ziyaret ederek sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm aradıklarını belirten Şimşek, "Dinlediğiniz arkadaşlarımızın birçoğu yöneticilerinin nereden ve nasıl seçildiğini bilmiyor. Referansla veya sendika görünümlü yapıların ittirmesiyle göreve geliyorlar. Buradan sağlıklı sonuçlar bekleyemeyiz. Kurumların çoğunda ödemelerde, koordinasyonda, personel rejiminde sıkıntı yaşanıyor. Verilen sağlık hizmetlerinin niteliği düşüyor. Bu bir milli güvenlik sorunudur. Sağlık sosyal iş kolunda devlet kurumları ele geçirilmiş durumda. Sağlık kurumlarında yandaş sendika istilası var. Yandaş sendikaya biat etmeyen bir yerde görev alamıyor" dedi.

 

'SİSTEM SÜREKLİ ŞİDDET ÜRETİYOR'

Hemen her gün sağlık çalışanlarına dönük bir şiddet olayının yaşandığına dikkat çeken Şimşek, şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarına sadece dışarıdan gelen şiddete maruz kalmıyor. İçerideki şiddet daha ağır. Mobbing, baskı yani psikolojik şiddet...Temel sebebi hastaneler özel işletmeler gibi, hastalar da müşteri gibi görülüyor. Sağlığı metalaştırırsanız sağlık hizmetlerini parayla satarsanız bunlar kaçınılmaz olur. Bu sağlıkta dönüşüm politikalarının bir sonucudur. Burada bir anlayış sorunu var. Dolayısıyla da sistem hem içeride hem dışarda sürekli şiddet üretiyor" diye konuştu.(artigercek.com)

 

 

Türkiye’nin en zengin iş insanlarından olan İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı değerlendirmelerde ilk 10’da yer alan ve aynı zaman Forum Avm’lerde yatırımlarına öncülük yapan ve Gaziantep Şehir Hastanesi’nin ortağı olan Erman Ilıcak’ın Gaziantep şehir hastanesinde çalışan yaklaşık 3000 kişinin Profesör, doktor, hemşire ve ebelerin maaşlarının yüksek olduğu ancak temizlik, danışmanlık, tıbbi sekreterlerin aldıkları ücretin şuan asgari ücret olan 11.400 verdikleri ve herhangi bir destekte bulunmadığı ve bu nedenle asgari ücretli işçiler ‘Sayın Erman Ilıcak bizim gibi anadolu şehrinde doğmuş kişidir aslen Malatyalı’dır. Anadolu’nun bağrından çıkma iş insanıdır kendi asgari ücretle bir insanın nasıl geçinemediğini iyi tahmin ettiğini biliyoruz.

 

Gaziantep Şehir Hastanesinde yaklaşık 500 ile 1500 arasındaki işçilerin çoğunun evleri çok uzaktır, kiralarımız yüksektir, bu parayla hiç bir şey yapamıyoruz. Bizlerde ücretlerimiz Gaziantep’te çalışan fabrika işçinin maaşı olan 16-17 olmasını istiyoruz’ dediler.(telgraf.net)

 

 

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Ekim ayında hizmete açılan 1875 Yataklı Şehir Hastanesi ve kent sağlığına ilişkin merak edilenleri, anlattı.

 

Şehir Hastanesi’nde yaşanan hekim eksikliklerine ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, ‘’Sayın Bakanımız ile görüşme yaptık. Takdir edersiniz ki, hiçbir kurum ilk başladığı zaman dört dörtlük açılmaz. Bazı eksiklikler açılışın ardından yavaş yavaş eksiklikleri giderilir. Şehir Hastanesi’nin açılışının ardından fazla insan kapasitemizi burada değerlendirdik. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi biliyorsunuz depremde ağır hasar görmüştü, yıkıldı. 880 olan yatak sayısı 350’ye düştü. Oradan artan insan kaynağı anlamında artan bir kapasite vardı. Onları direkt olarak Şehir Hastanesi’ne çekmiş olduk. Öte yandan diğer hastanelerden personelleri de geçici görev ile almak suretiyle hastanemizi açmış olduk. Akabinde de Devlet Hizmet Yükümlülüğü planlaması kapsamında Sayın Bakanımız ile görüşerek istediğimiz kadronun tamamına yakını bize gönderildi. Bu kapsamda yalnızca Şehir Hastanesi için 100 civarında uzman hekim geldi.’’

 

EBE VE HEMŞİRE İHTİYACIMIZ VAR

‘’Şehir Hastanesi’nde hekim yönüyle hiçbir eksiğimiz yok. Gelmesi gereken hekimlerimiz var ancak şu anda o açığı hissedecek noktada değiliz. Ancak ebe ve hemşire alımı olmadığı için onu da mevcut kaynaklardan alarak, içerideki kısıtlı kapasite ile sürdürüyoruz. Ebe ve hemşire ihtiyacımız halen sürüyor. Önümüzdeki dönemlerde yapılması beklenen alımlar yönüyle planlamalar yaptık. Geçen hafta Sağlık Bakanlığımızı ziyaret ettim. İlin tamamının eksiğinin hem hekim yönüyle hem de diğer personel yönüyle birinci ağızdan Sayın Genel Müdürümüze ilettik. Alım yapıldığı zaman Gaziantep’te o desteği göreceğiz.’’

 

Kentte personel ve hekim eksiklerinin durumunu değerlendiren Şahin, ‘’Olmazsa olmaz diyeceğimiz hekim eksiği 10’u geçmez. Zorunlu hizmette olanlar gittiği için İslahiye’de birkaç branş eksiğimiz var. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Şehir Hastanesi’nde acil bir hekim eksiğimiz yok. Diğer personel anlamında eksikliğimiz var.’’

 

HİÇBİR HASTANEYİ KAPATMADIK

Şehir Hastanemizi açarken, Sayın Bakanımızın talimatı doğrultusunda, hiçbir hastaneyi kapatmadık. Dolayısıyla hastanemizde hiçbir hizmette geriye gidiş olmadı. Bazı nitelikli hizmetler, Kalp Damar Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Yanık Merkezi gibi, bunlar her yerde, her hastanede olması gereken branşlar değil. Bir hastanede olması yeterli geliyor. Bunların dışında hiçbir alanı kapatmadık. Hepsi kendi ölçeklerinde yeterli ebe, hemşire ve uzman hekime sahipler şu anda.

 

CİHAZ EKSİĞİMİZ YOK

Ekipman esiklerinin sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Şahin, ‘’Şehir Hastanesi, Kamu-Özel Ortaklığı Finans Yöntemiyle oluşan bir yatırım. Burada firma belirli ürün ve cihazlarla ilgili taahhütte bulundu. Bu taahhüt kapsamında getirmesi gereken tüm cihazları getirdi, yalnızca birkaç cihaz kaldı, onların da süresi vardı. Süreli bir planlama idi. Onun dışında hastanede her türlü cihazlar tamamlandı. Gelişen teknoloji, ihtiyaçlar ve kapasite gibi değişik nedenle burada yeni bir cihaza ihtiyacımız olduğunda, varsa diğer hastaneler, illerde ya da satın alma yoluyla temin ediyoruz. Bizim, il içerisinde ya da iller arasında cihaz kaydırma yetkimiz var. Bir ihtiyaç varsa kaydırıyoruz ya da yeniden temin etme yoluna gidiyoruz. Bazen bakanlık gönderir, bazen ise biz kendimiz alırız. Bu yapılırken, diğer hastanelerin içi boşaltılmadı. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin cihazları konu oluyor. Oradaki cihazların bir kısmı hizmet alımı idi, firma kendisinin olduğu için alıp götürdü. Bir kısmı diğer ihtiyacı olan hastanelere dağıtıldı, bir kısmı Şehir Hastanesi’ne verildi. Hatta deprem sonrasında çevre illerde ihtiyaçları olan illere cihaz verdik. Bizim tüm cihazlarımızın kayıtları hem İl Müdürlüğü hem de Bakanlık tarafından görülüyor. Tüm hareketler görülür, kayıtlı olarak işlem yapılır.  Cihaz yönetimi tamamen kontrol altındadır. Kaybolma ve sorumsuzca bir yerlere verilme ihtimali mümkün değil. Cihazların tüm kimliği hem bakanlıkta hem de İl Müdürlüğümüzde bulunur.”

 

GÜRBAN’IN İDDİASINA YANIT

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban tarafından gündeme getirilen bir hastanın vefatıyla ilgili olayı anlatan Şahin, ‘’Oğuzeli İlçesi’ndeki hastaneye bir vaka geliyor. Vakanın kalp krizi olduğu anlaşılıyor. Bizde bu tür ihbarlar Komuta Kontrol Merkezi tarafından yönetilir. Hastane, vaka ile ilgili Komuta Merkezini arar, Komuta Merkezi hemen hastaya uygun bir yer bulur. Ambulans uygun noktaya hastayı götürür. Vatandaşımız ağır bir kalp krizi geçiriyor, hasta için Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi planlanmış, en uygun yer olduğu için. Şehir Hastanesi yakınlarında hastanın durumu ağırlaşınca hastaneye burada müdahale edilmiş, hastanın durumu stabil hale getirilince önceki plan üzerine Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmüş. Hasta bir süre sonra ise vefat etmiş. Nereden hasta getirirseniz getirin, vaka planlı çıkmıştır. En uygun yere göre planlama yapılır, ameliyat yapılacaksa, yoğun bakıma alınacaksa tüm işlemler orada yapılır. Hatta hastanın kötüleşmesi durumunda en yakın sağlık merkezine girilmesi ile ilgili kuralımız vardır. Hastanın nakli noktasında gereken tüm işlemler yapılmıştır, anormal hiçbir durum yok. Hastanemizin uzaklığı ile ilgili ortaya atılan iddia da gerçeği yansıtmıyor. Hastane ana hat üzerinde yer alıyor.’’

 

8 BİN HASTAYA BAKILIYOR

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde önemli sağlık hizmetleri sunulduğunu aktaran Şahin, ‘’Günlük olarak 6 bin 500 poliklinik ve 1500 acil servis için hasta geliyor. Günlük en az 8 bin kişi hastanemize geliyor. Tam kapasitemiz Bin 1875 yatak, tüm yoğun bakımlar, ameliyathaneler ve özellikli birimleri açtık ancak şu an için servis yatağı olarak 750 yatak açma ihtiyacı duyuldu. İl genelinde de doluluk oranlarımız yüksek değil, yatak ihtiyacımız gözükmüyor. Sadece yoğun bakım anlamında ihtiyacımız gözüküyor. Gaziantep’te yatak açığımız yok. Şehir Hastanesi öncesinde de durum böyle idi. İstatistiklere göre en yoğun dönemde bile yüzde 50 doluluk oranı olmuş. Şehir Hastanesi ile birlikte yüzde 47’lere düşecek.’’

 

YOĞUN BAKIMLAR MERCEK ALTINDA

Yoğun bakımlarla ilgili çalışmalar yapılacağını aktaran Şahin, ‘’Yoğun bakımlarda tam dolu görünüyor. Yoğun bakımlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Endikasyon denetimleri yapmaya başladık. Bazı yoğun bakımlarda artık buralarda olmaması gereken, bazı cihazlarla evde bakılması gereken ya da palyatif merkezlerde tedavi olması gereken hastalar, halen yoğun bakım servislerde tutuluyor. Ya da bazı sahipsiz hastalar var, aileler evde bakamayız diyerek evlerine götürmüyor. Bunlar yoğun bakımlık hastalar değiller, ya palyatif servislerde ya da evde bakılması gereken hastalardır. Hastanelerin yoğun bakımları yaşlı bakım alanları değildir. Hatır-gönül ilişkisi ile kalmış hastalar var, bu kimseler bizim yoğun bakım doluluk oranlarımızı artırmış. Belki pek mutlu olmayacaklar ama bu kişilerin aileler tarafından alınması için çalışma yapacağız ki yoğun bakıma gerçekten ihtiyacı olan hastaları almış olalım. Şu anda yoğun bakım servislerinde doluluk oranları yüzde 80’ler civarında seyrediyor.

 

UZMAN HEKİM VAR

Yoğun bakım servislerde uzman hekim bulunmadığı, pratisyen hekimlerin nöbet tuttuğuna dair iddialara yanıt veren Şahin, ‘’Kesinlikle böyle bir durum yok. Yoğun bakım denildiği zaman bunların şartlarını bilmek gerekiyor. Farklı çeşitlerde yoğun bakım alanları ve bunlarla ilgili uzman hekimler var.  Bazen destek anlamında yoğun bakımlara pratisyen hekim konulabilir ancak buna gerek yok. Bugünlerde pratisyen hekim sayımız fazla, destek amaçlı olarak yoğun bakımlarda görevlendirilmiş olabilirler. Yoğun bakımlar yalnızca Anestezi uzmanı görevlendirilmesi ile olmuyor. Yoğun bakım servislerine her bir uzman hekim bakabilir.’’

 

HASTALAR MEMNUN

Şehir Hastanesi’nde görev yapan hekim sayısını açıklayan Şahin, ‘’Gaziantep Şehir Hastanesi’nde toplam 425 uzman hekim, 100 civarında da pratisyen hekimimiz görev yapıyor. Acil servislerimizde 5’i uzman olmak üzere en az 20 hekim görev alıyor. Çoğu zaman hastane acil servislerini dolaşıyorum, hastaların memnuniyet durumlarını izliyorum. İletişim kazaları olabiliyor.”

 

Şehir Hastanesi’nde hemen her bölümün faaliyette olduğunu aktaran Şahin, ‘’Daha önce kentimizde olmayan Tomoterapi, Brakiterapi gibi çok daha ileri kitler var. Firma taahhüdünde bunlar yılbaşı sonrasında açılacak. Gaziantep’te daha önce kapalı psikiyatri yoktu. En az 40 yataklı Kapalı Psikiyatri Hastanesi var. İnsanlar, farklı illerde yer aramak durumunda kalmayacak.’’

 

BİN PERSONELİN ATAMASI YAPILDI

Hekimlerin eski görev yerlerine dönüşü konusundaki şikayetlerinin sorulması üzerine konuşan Şahin, “Hastanemize geçici görev ile gelen Bin 900 personelden bin tanesinin ataması yapıldı. Her geçen gün kalmak isteyenlerin sayısı artıyor. Şu anda eski görev yerine dönmek isteyen 300 civarında kişi kaldı. 2 aylık geçici görevlerle değiştirerek gönüllerini yapmaya çalışıyoruz. Şu anda ikinci görevlendirmeler yapıldı, şimdilik bir ses yok. Bu durum bizim de işimizi zorlaştırıyor ancak elimizdeki insan kaynağını en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz.’’

 

OLMAMIZ GEREKEN NOKTADA ÇOK DAHA İLERİDEYİZ

Şehir Hastanesi’nin kısa bir süre içerisinde önemli mesafeler kat ettiğini anlatan Şahin, ‘’Yeni açılmış, 2 bin yataklı kocaman bir kampüs var. Bu hastanenin her bir birimini nitelikli ve özellikli olarak açmaya çalışıyorsunuz ve insan kaynağınız kısıtlı. Bugün doğan ihtiyaçları karşılayabiliyoruz. Yeni doğan yoğun bakımlarda bazen yoğunluk olabiliyor. O yoğunluğu da diğer hastanelerimiz ile birlikte karşılamış oluyoruz. Yeni açılmış bir hastane olarak olmamız gereken noktadan çok daha ilerideyiz. Bizimle aynı dönemde açılmış farklı illerdeki Şehir Hastanelerinden katbekat öndeyiz. Sağlık Bakanlığımız tarafından bunun tescillendiğini de gördük.’’

 

GAZİANTEP’E ÖNEM VERİLİYOR

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Gaziantep’e önem verdiğini aktaran Şahin, ‘’Sağlık Bakanımız ile yaptığımız bir görüşmede, 82 tane acil hekim ihtiyacımız olduğunu söylediğim zaman, 78 hekim ataması yapıldı. Sayın Bakanımız, Gaziantep’e büyük önem veriyor ve tüm taleplerimizin kısa süre içerisinde karşılanması hususunda destek sunuyor.’’

 

BEBEK ÖLÜMLERİ GÜNDEMDE

Gaziantep’te bebek ölüm oranlarının yüksek olduğunu kaydeden Şahin, ‘’Gaziantep, neredeyse bebek ölümlerinde 3.sırada yer alıyor. Geldiğimiz günden bu yana Koruyucu Sağlık Hizmetleri, Gebelik ve Bebek Takibi, Doğumların Sağlıklı Ortamlarda yapılması, Lohusalığın sağlıklı geçirilmesi, bebeklik çağının yakından izlenmesi gibi Aile Hekimlerine ve Koruyucu Sağlık Hizmetlerine düşen alanlara daha fazla ağırlık vererek, bilimsel anlamda da ilgili hocalarımızla işbirliği yaparak ve gerekli kurulları oluşturarak neler yapılabilir konularını konuşmaya başladık. Bu da bizim öncelikli gündemlerimiz arasında. Umut ediyoruz ki, ilerleyen günlerde bunun sonuçlarını almış olacağız. Suriyeli Mültecilere hizmet sunan 12 tane Göçmen Sağlığı Merkezimiz var. Tüm tetkikler ve aşılamalar yapılıyor.’’

 

GAZİANTEP, SAĞLIK YATIRIMLARI İLE BÜYÜYOR

Gaziantep’te devam eden sağlık yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, ‘’Bilindiği üzere 1875 Yataklı Şehir Hastanesi açılmış oldu. 10 bin kişiye düşen yatak sayısını 19’lara kadar çıkardık. Türkiye ortalamasına yaklaşmış olduk. Beykent bölgesine planlanan 500 yataklı hastanenin de 800 yatak kapasitesine çıkarılması için Bakanlığa talepte bulunduk, bu talebimiz kabul edildi. Bu hastanemiz tamamlandığında Gaziantep’te yatak sayısı bakımında Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış oluyoruz. Buna ilaveten 300 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin yenilenme projesi de devam ediyor. Kadın ve Doğum Hastanesi’nin yanına 300 Yataklı ek bina yapılıyor, yakın zamanda tamamlanacak. 40 Yataklı Nizip Devlet Hastanemiz tamamlanmak üzere, Oğuzeli ve Nurdağı’nda çelik konstrüksiyondan oluşan hastaneler, Mart ayında tamamlanacak şekilde çalışmalar devam ediyor.  Kent ile ilgili yeni planlamalar da devam ediyor. Öte yandan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeri ile hastane planlaması da Bakanlıkta değerlendiriliyor.’’

 

NELER OLDUĞUNDAN BİLGİM YOKTU

Kente gelişi ile ilgili süreçte yaşananların sorulması üzerine konuşan Şahin, ‘’O dönemde Şehir Hastanesi’ni tamamlamak ile meşguldüm, dışarıda neler olduğundan bilgim yoktu. Olanları daha sonra duydum. Ben yaptığımı, ne yapacağımız biliyorum. Niyetim de halis, buraya hizmet etmeye geldik. Gaziantep’te Covid-19 Salgını döneminde, deprem öncesi ve deprem sonrası dönemlerde de görev yaptım. Gaziantep’e ilk kez 2006 yılında gelmiştim. Türkiye’nin hemen her yerinde görev aldım. Deprem döneminde Gaziantep, Kahramanmaraş gibi bölge illerinde görev aldım. Şehir Hastanelerinin denetimlerinde Bakan beye raporlar hazırladım. Bakan Beyin talimatıyla Gaziantep’te göreve başladık.’’

 

ŞEHİR HASTANESİ İLE ACİL SERVİSLER RAHATLADI

Şehir Hastanesi’ne gelen hasta sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Şahin, ‘’Acil birimi de dahil olmak üzere beklediğimizden daha fazla sayıda hasta, Şehir Hastanesi’ni tercih ediyor. Kent genelinde acil anlamında rahatlama oldu. Özel hastanelerden de hastanemize hasta yönlendirmeleri yapılıyor.’’

 

AYLIK 9 BİN SEVK YAPILIYOR

Özel Hastanelere yapılan sevklerle alakalı konunun incelendiğini söyleyen Şahin, ‘’Sevklerle alakalı toplantılar yapıldı. İşin büyük kısmı artık Şehir Hastanesine dönmüş. Aylık 9 bine yakın hastanelere sevk oluyor. Bu sevklerin sadece 300’ü özel hastanelere gitmiş. Biz hastanın önceliğine bakıyoruz. Acil durumlar ücretsiz işlemler, özel hastaneler de hastanın acil durumunu giderdikten sonra bilgilendirmek suretiyle ücret talep edebilir. Şikayetler geldiği zaman biz gerekli uyarıları yapıyoruz’’ dedi.(gazianteppusula.com)