Şehir Hastanesi'nde doktora yumruklu saldırı!

Şehir Hastanesi

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli doktor, hasta yakını 2 kişi tarafından darbedildi. Saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

 

Olay, dün gece saatlerinde Şişli Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, acil servisin yeşil alanında görevli doktor Mertcan Yazıcı, Betül Ş.’yi (24) muayene ettiği sırada, hastanın yakınları olan Muhammet Eren .Ş.(17) ve Burak Ş.(27) tarafından darbedildi. Sağlık çalışanlarının ‘beyaz kod’ vermesiyle olay yerine hastane polisi ve güvenlik personelleri sevk edildi. Saldıran 2 şüpheli gözaltına alınırken, yüzü kanlar içinde kalan doktor tedaviye alındı.  Saldırının ise güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

 

 

'Saçına dokundun' iddiasıyla saldırdılar

Polis merkezinde ifadesine başvurulan hasta Betül Ş., “Diş ağrısı için fazla ağrı kesici aldığımdan dolayı ağabeyim Burak ve kardeşim Muhammet Eren ile birlikte hastaneye geldim. Doktor Mertcan ile daha önce hastaneye gittiğimde tanıştık ve kendisini sosyal medya hesabımdan ekledim. 4-5 gün sohbet ettik. Hastaneye gittiğimde Mertcan’ı gördüm. Tedavim bitince tekrar eve gittim, ancak evde ateşlendim. Tekrar geri hastaneye geldim ve tekrar yeşil alanda serum takıldı. Bu yüzden uyuduğum esnada birinin saçıma dokunduğunu ve gözümü açtığımda doktor Mertcan’ın saçıma dokunup başımda beklediğini gördüm. O sırada ağabeyim Burak ile doktor Mertcan arasında sözlü tartışma yaşandı. Dışarıya çıktığımda ağabeyimi ve kardeşimi polis noktasına götürdüklerini öğrendim" dediği öğrenildi.

Saldırganlardan biri tutuklandı

Gözaltına alınarak Feriköy Polis Merkezine götürülen saldırgan Muhammet Eren Ş. ve Burak Ş.’nin ‘beyaz kod yönetmeliği’ gereğince ifadelerinin alınmasına gerek duyulmadan işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildiler. Mahkemeye çıkarılan Muhammet Eren Ş. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Burak Ş. İse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı kamerada

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, saldırganlardan Muhammet Eren Ş.’nin doktor Mertcan Yazıcı’ya yumruk atarak yere düşürdüğü, daha sonra sağlık personelleri tarafından doktorun yeşil alandaki bir odaya alındığı, saldırganların o odaya girmeye çalıştığı ve güvenlik görevlilerin müdahalesi görülüyor.

 

Hekimsen İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Eylem Kararı: Hekimsen 25 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde iş bırakma kararı almıştır. Tüm çalışanlarımızın güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde bulunmamaları önemle duyurulur.

 

25 Aralık 2023 Salı tarihinde İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde 1 (bir) günlük İş Bırakma Eylemi yapılması Hekimsen Sendikası'nca karar altına alınmıştır. Bu karara göre acil servis ve poliklinikleri, acil ve onkolojik vaka ameliyatları, doğum salonu, tüm yatan hasta servis çalışmaları ve evde bakım hariç olmak üzere tüm polikliniklerde iş bırakma eylemi yapılacaktır. Çalışanların güvenlik nedeniyle o gün iş yerlerine gitmemeleri sendikamız tarafından önemle belirtilmektedir.

Hastanelerde hekimlere ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet; mevzuatta alınan önlemlere rağmen hız kesmek yerine artarak devam etmektedir. Son olarak İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi acil servisinde dün akşam 1 hekim ve 3 hemşire arkadaşımız, hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Hekimimizin kafa travması ve yüz kemiklerinde kırıklar olması sebebiyle, tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir.

Şiddet, sağlık çalışanları dışında devletin hiçbir kurumunda bu kadar yoğun uygulanmamakta; hiçbir kurumun çalışanları kendilerini sağlık çalışanları kadar güvensiz ve sahipsiz hissetmemektedirler. Mevzuatlar, etkinliklerini uygulandıkları ölçüde gösterebilirler. Sağlıkta şiddet olaylarında tüm mevzuata rağmen failler çoğunlukla tutuksuz yargılanmakta, bu da şiddete meyleden insanların cesaretlenmesine neden olmaktadır. Bu cesaretin kırılması yalnızca Sağlık Bakanlığı ile değil, İç İşleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm kurumlarının iş birliği ile mümkün olacaktır.

Meslektaşımıza ve hemşirelerimize geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyor ve günümüze kadar bu iradenin gösterilememiş olması ve yaşanan bu sağlık terörü sebebiyle; şiddet yaşanan her kurumda iş bırakma kararı alma yönünde mevcut Yönetim Kurulu kararımıza göre 25 Aralık 2023 tarihinde iş bırakma kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bu bağlamda, İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Servislerde çalışan üyelerimiz, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla eyleme katılabilirler (tüm servis, klinik çalışmaları, doğum salonları, evde bakım hizmetleri de bu kapsamdadır). Yapılacak iş bırakma eylemlerinde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktır. Tüm çalışanlarımızın taciz ve diğer güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde o gün bulunmamaları önemle duyurulur.

Göstermiş olduğumuz bu demokratik tepkinin şiddete karşı bir farkındalık oluşturmasını ve yetkililerin palyatif ve göstermelik çözümler yerine samimi ve etkin çözümler üretmesini diliyoruz. İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İş Bırakma Eylemi: 25 Aralık 2023

Hekimsen Sendikası, 25 Aralık iş bırakma kararı almıştır. 127/2023 sayılı iş bırakma kararı ile Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde iş bırakma kararı uygulanacaktır. İş bırakma kararı ile 25 Aralık 2023 tarihinde Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde doktorlar iş bırakacak, hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. İş bırakma kararı, tüm sağlık çalışanlarını da kapsamaktadır.

25 Aralık Doktorlar İş Bırakacak mı?

Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde 25 Aralık 2023 tarihinde iş bırakma eylemi yapılacaktır. 25 Aralık doktorlar iş bırakacaktır. İş bırakma eylemi kapsamında Hekimsen Sendikası'nın 127/2023 sayılı kararına uyan tüm sağlık çalışanları, o gün taciz ve güvenlik tehdidi gibi sebepler ile iş yerlerinde bulunmayacaktır. 

Hekimsen İstanbul iş bırakma kararı ile İstanbul 25 Aralık tarihinde iş bırakma eylemi yapacak. İş bırakma eylemi, İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilecek. İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde iş bırakılmasının sebebi ise, İstanbul sağlıkta şiddet olaylarının artarak devam etmesi.

 

İstanbul 25 Aralık Doktorlar Çalışıyor mu?

İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi eylem kararı ile, İstanbul 25 Aralık doktorlar çalışıyor mu sorusu da yanıt bulmuş olacak. 25 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde yapılacak eylem kararına uyan tüm hekimler, o gün çalışmayacak.