Şanlıurfa'ya atanan Müdüre tepkiler dinmiyor!

Şanlıurfa

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Asım Sultanoğlu’nun ataması sonrası mecliste oturma eylemi başlattı. Eyleme Şanlıurfa İl Başkanları da destek vererek basın açıklaması düzenledi.

 

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Ensar Vakfı’ndaki çocuk istismarı skandalıyla ilişkilendirilen eski İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmasına karşı meclis içerisinde dikkat çekici bir protesto gerçekleştirdi. Tanal, Karaman’daki istismar olaylarında görevi ihmal ve kusurla suçlanan Sultanoğlu’nun yeni görevine tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlattı.

 

Mahmut Tanal, Sultanoğlu’nun geçmişteki ciddi suçlamalara ve tepkilere rağmen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, çocuk istismarı skandalına karışan bir ismin bu kadar önemli bir göreve atanmasının, toplumun duyarlılığını göz ardı etmek anlamına geldiğini belirtti.

 

Tanal, Asım Sultanoğlu’nun atamasının ardında yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in etkisi olduğunu öne sürdü. Bu durumun çocukların güvenliğini tehlikeye atabileceğini ve halkın tepkisini çektiğini dile getirdi.

 

Milletvekili Tanal, meclis genel kurulunda oturma eylemi yaparak, Asım Sultanoğlu’nun görevden alınması için demokratik bir tepki göstermeyi planlıyor. Tanal, çocukların güvende olması ve toplumun duyarlılığının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, tepkisini sürdüreceğini belirtti. Bu eylem, çocuk hakları ve etik değerlerin korunması konusundaki hassasiyetin bir yansıması olarak görülüyor.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan CHP örgütleri adına basın açıklaması yapan CHP Şanlıurfa il kadın kolları başkanı Şükran Güzel Zent, yapılan atamaya tepki gösterdi.

 

Açıklamayı yapan CHP Şanlıurfa il kadın kolları başkanı Şükran Güzel Zent;

 

“Değerli basın mensupları,kıymetli Şanlıurfa halkı bugün burada Şanlıurfa il örgütü, il kadın kolları, il gençlik kolları, ilçe başkanlıklarımız ile birlikte tüm teşkilat olarak mevcut il milli eğitim müdürünü istifaya davet etmek için toplandık.

 

“Karaman’da 2016 yılında açığa çıkan Ensar Vakfı yurtlarındaki 45 çocuğa cinsel istismar skandalında dönemin İl Milli Eğitim Müdürü olan, 508 yıl hapis cezası alan ‘sözde’ öğretmen Muharrem Büyüktürk’le yurtlarda çekilmiş fotoğrafları bulunan, söz konusu olayda görevi ihmal ve kusurdan hakkında soruşturma başlatılan Asım Sultanoğlu, tepkilere rağmen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi.Şanlıurfa halkının, Karaman’daki tecavüz skandalında ağır ihmali bulunmasından dolayı cezalandırmak yerine ödül alır gibi Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Asım Sultanoğlu’nun atama kararının derhal durdurulması talebi görmezden gelindi. Ensar Vakfı’ndaki skandalla isminin anılmasına karşın, yargıya karşı korunan Asım Sultanoğlu’na AKP iktidarı, ‘Vazgeçilmez müdür’ muamelesi yapıyor.

 

Karaman’da Ensar Vakfı’ndaki tecavüz skandalının ardından bakanlık emrine alınarak müfettiş sıfatıyla yoluna devam eden Asım Sultanoğlu’nun Kahramanmaraş’a, Bursa’ya ve Antalya’ya Milli Eğitim Müdürü olarak atanması gündeme gelmiş, ancak her üç kentte vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının tepkisi üzerine Sultanoğlu, amacına ulaşamamıştır. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Asım Sultanoğlu’nun, Şanlıurfa halkının tepkilerini görüp hemen istifa etmesi gerekmektedir.

 

45 çocuğa yönelik gerçekleştirilen cinsel istismar suçunda adı geçen ve ildeki çocukların aynı zamanda sorumluluğunu üstlenen bir devlet görevlisinin böylesi ağır bir suç karşısında hala aynı göreve devam ettirilmesindeki hukuki gerekçe nedir? Hakkında ciddi ithamlar bulunan Asım Sultanoğlu neden hala devlet görevine devam ettirilmektedir?

 

“ÇOCUKLARIMIZIN EMİN ELLERDE OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Şanlıurfa’da, istismar suçlusu vakıf ve dernekleri savunan Asım Sultanoğlu gibi milli eğitim müdürü istemiyoruz! Çocuklarımızın emin ellerde olmasını istiyoruz. Bu yüzden Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne getirilmesine tepki olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Genel Kurul’da Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa millet vekili Sayın Mahmut TANAL oturma eylemi yapmaktadır. Bizlerde saat 16:30 da burada demokrasi nöbetine başlayacağız. Şanlıurfalı hiçbir çocuğumuz geçmişi şaibeli olan bu il müdürünü hak etmiyor. MEVCUT ATAMA DERHAL DURDURULMALIDIR.” İfadelerini kullandı.(urfanatik.com)