Sakarya'da sağlık çalışanlarına saldırı!

Sakarya

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir aile kadın doktor ve hemşirelere saldırdı. Saldırganlar ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki kişi, görevli doktor ve hemşirelere saldırdı. Saldırganlar, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, “ Hayatları pahasına hizmet üreten sağlık çalışanları, yoğun iş yüküne maruz kalmakta, şiddete uğramakta, uzun nöbetler sonrası can vermektedir” dedi.

 

Dün, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsü’ne çocuklarını getiren bir aile, görevli doktorla tartıştı.

 

İddiaya göre, babanın küfür ve saldırgan tutumu sonrasında “beyaz kod” verildi. Güvenlik görevlilerinin müdahalesinin yetersiz kalmasıyla, aileden iki kişi hemşirelere ve alanda bulunan monitörlere de saldırdı.

 

SERBEST BIRAKILDILAR

 

Saldırı sonucunda iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifade sonrası serbest bırakıldı.

 

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, AĞIR İŞ YÜKÜNDEN ÖLÜYOR’

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) Genel Başkanı Derya Uğur, Ankara Şehir Hastanesi’nde görevli asistan Dr. Rümeysa Berin Şen’in, hastanedeki nöbetinin ardından evine giderken kullandığı araçta trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı.

 

Uğur, “Yoğun iş yükü ve uykusuz nöbetler genç bir doktorun yaşamına mal olurken, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de sağlık çalışanları hasta yakınları tarafından şiddete uğramıştır. Hayatları pahasına hizmet üreten sağlık çalışanları, yoğun iş yüküne maruz kalmakta, şiddete uğramakta, uzun nöbetler sonrası can vermektedir. Personel açığı bir an önce kapatılmalı, çalışma koşulları iyileştirilmeli, sağlıkta şiddete son verecek düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmelidir” dedi.(ilerihaber.org)