Sağlıkta Mobbing İddiası

Sağlıkta Mobbing İddiası

Aralarında doktor ve hemşirelerinde olduğu Oğuzeli Devlet Hastanesinde görevli 20 kişi mobbing yapıldığı iddiası ifade verdiği öğrenildi.

Aralarında doktor ve hemşirelerinde olduğu Oğuzeli Devlet Hastanesinde görevli 20 kişi mobbing yapıldığı iddiası ifade verdiği öğrenildi. 

İddiaya göre, Oğuzeli İlçe Devlet Hastanesi  tarafından çalışanlara mobbing uygulandığı iddiasıyla Cimer’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı) sağlık çalışanları tarafından dilekçeyle yapılan şikayetleri nedeniyle konuyu araştırmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından muhakkik tayin edildi. Mobbing dolayısıyla son aylarda 13 ebe ve hemşire geçici görev ile tayin isteyerek başka hastanelere geçtikleri, şuan acil de görevli 8 pratisyen hekimden 3’ü de hastaneden ayrılmak için dilekçe verdiği, uzman hekimlerden 4’ünün başka hastanelerde görev yapmak için dilekçe verdikleri iddia ediliyor..

Konu ile ilgili il sağlık müdürlüğünce Nizip ADSM başhekimi soruşturmacı olarak görevlendirmek suretiyle soruşturma açıldığı öğrenildi.

MOBBİNG SEBEBİ NE?

İfadelere göre,  3 yıldır çalıştığı birimin değiştirildiğini, talebi dışında geçici görevle başka kurumlara gönderildiği, hatta görevlendirme yazısı olmadan bile gönderildiği, artık dayanacak gücü kalmadığı için konuyu yetkili mercilere taşıma gereği duyduğunu belirttiği öğrenildi..

SORUŞTURMA SÜRÜYOR?

Soruşturma kapsamında yaklaşık 20 personelin  ifadesi alınırken, ifadesi alınanların, artık baskıdan dolayı psikolojilerinin bozulduğunu yetkililerin bu duruma bir son vermesi gerektiğini ifade ettikleri öğrenildi..

MAĞDUR OĞUZELİ HALKI DURUMDAN RAHATSIZ.

Yaşanılan durumdan sağlık hizmeti alan Oğuzeli halkının rahatsız olduğu, Hekim ve sağlık çalışanlarının ilçeyi terk etmesinden dolayı hizmete erişemedikleri dolayısıyla mağdur olduklarını, hastanede neredeyse hekim kalmadığını, hastaları için Gaziantep’e gitmek durumunda kaldıklarını ifade ederek bu duruma biran önce son verilmesini ifade ettikleri öğrenildi...(gundemsaglik.net)



Anahtar Kelimeler: Sağlıkta Mobbing İddiası