Sağlıklı-Güvenli Çalışma Alanları ve Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz

Sağlıklı-Güvenli Çalışma Alanları ve Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde görev yapan hekimler/sağlık emekçileri, başhekimlik önünde bir basın açıklaması düzenledi.

 

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde görev yapan hekimler/sağlık emekçileri, hastanenin açılmasının üzerinden aylar geçmesine karşın sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sağlanamaması üzerine 23 Kasım 2023 günü başhekimlik önünde bir basın açıklaması düzenledi. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları da açıklamaya katılarak destek verdi.

Hekimler/sağlık emekçileri adına Dr. Yelda Demir (Dr. Ersin Arslan eğitim ve araştırma hastanesi TTB temsilcisi), hastanede görev yapmaya başladıklarından bu yana ciddi bir çalışan eksiği olduğunu ve bunun yoğun bir iş yükü doğurduğunu söyledi. Çalışma koşullarındaki yetersizlikler sonucu hasta ve hasta yakınları ile karşı karşıya gelmek zorunda kaldıklarını, buna karşın can güvenliklerini sağlayacak hiçbir önlem olmadığını aktararak başhekimlik ile yaptıkları görüşmelerde verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösterdi. Son olarak döner sermaye teşvik ücretlerinin olması gerekenin çok altında yatırıldığını kaydeden hekimler/sağlık emekçileri; çalışma koşullarının derhal düzenlenmesini, aksi halde daha önce görev yaptıkları hastanelere geri dönmek istediklerini dile getirdi.

 

.

 

Gazişehrimizin herbiri birbirinden kıymetli hekimleri, hemşireleri, teknisyenleri ve sağlık ailesi

 

Gerek COVID-19 pandemisi sırasında, gerek yüzyılkın felaketi deprem sonrasında fedakarca çalışan BEYAZ ELMASLAR

 

Şubat ayından bu yana 10 ili etkileyen deprem sonrası izin kullanmadan artçı sarsıntılar devam ederken fedakarca çalışmaya devam edip bunun yanında ek görevlendirme ile Nurdağı ve Islahiye’ ye görevlendirilen sevgili arkadaşlarım

 

Henüz koşulları olgunlaşmamış  bu şehir hastanesine aniden görevlendirilmemiz oldu. Fiziki şartlar iyi olmasına rağmen yetersiz personel, malzeme temininde yetersizlikler nedeniyle yeterince vaka alınamamaktadır.

 

Beyaz kod verilmesine rağmen 2727 den aranıp talep oluşturulması isteniyor. Can güvenliğimiz bile sağlanamayan koşullarda çalışmaktayız.

 

Kolayca çözülebilecek sorunlar bile çözülememekte ve kördüğüm olmaktadır.

Biz sizlerden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz.

 

Sağlık bakanlığı adına resmen görevlendirmemiz yapılsaydı, sözleşme kadrosuna geçebilseydik böyle bir maddi sıkıntı yaşamayacaktık.

 

Eğer bize reva gördüğünüz bu ise bizi eski hastanemize gönderiniz.

 

Dr Ersin Arslan Hastanesi için bu bile mümkün değil, bizim dönecek yuvamız bile kalmadı.

 

Depremden sonra Dr.Ersin Arslan EAH AĞIR hasarlı olduğundan tüm personelimiz mücahitler ek binamıza taşınmıştır. Mücahitler ek binasında poliklinikler açılamamasına rağmen acilden, servisten her bir alanda hiçbir hasta mağdur edilmeden hizmet sunumu beklenmiştir.