Sağlıkçılara ‘Vefa Anıtı’

Sağlıkçılara ‘Vefa Anıtı’

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Covid-19’dan yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının anısına isimlerini ölümsüzleştirmek üzere kentin en işlek caddelerinden olan Hoşnudiye Mahallesi'nde yaptırdığı anıt yükselmeye devam edi

Anıtı inceleyen Tepebaşı Belediye Başkanı ve ayrıca kendisi de bir sağlık çalışanı olan diş hekimi Ahmet Ataç, “Sağlık çalışanlarımız, pandemi döneminin fedakar savaşçıları konumunda. Onların varlığı, bizim sağlığımız” dedi.

 

Anıt Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan sanatçılar başta olmak üzere 60’tan fazla seramik sanatçısının imzasını taşıyan eserlerin birleşiminden oluşacak.

 

Ahmet Ataç, sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde fedakarca görev yaptığını belirterek şunları söyledi: “60’ı aşkın sanatçımızın elinden çıkan 450 eser, Eskişehir’e ulaştırıldı. Anıtımızın üzerinde, pandemi nedeniyle yaşamını yitirmiş 422 sağlık çalışanımızın ismine yer veriyoruz. Çalışmalar, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner’in koordinasyonunda sürüyor. Koronavirüsün ülkemizde görülmesi ile birlikte sağlık çalışanlarımız yoğun, hatta insanüstü bir azim ve fedakarlık ile görev yapıyor. Ben de bir hekim olarak, sağlığımızı borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımıza minnettarım ve teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan sadece teşekkür etmek ne yazık ki yetmiyor. Koronavirüsün bilimsel gelişmelerin de ışığı ile etkisini azaltmasını umarken görevleri uğruna hastalığa yakalanan, hatta canlarını yitiren sağlık çalışanlarımızı görmezden gelemeyiz. Hem koronavirüs gerçeğini hatırlatmak hem de toplum sağlığı için canını yitiren sağlıkçılarımızın adını ölümsüzleştirmek için bu anıtın çok önemli olduğuna inanıyorum.”

 

 

Pandemi tehlikesinin sürdüğüne dikkat çeken Ataç, “Toplum olarak bizler, sağlık çalışanlarına destek olmalıyız. Bu desteği sağlamak için yapmamız gereken, rehavete kapılmamak, tedbirleri gevşetmemek ve aşımızı yaptırmak olacaktır. Diliyorum ki sağlıkçılarımızın büyük emekler verdiği bu süreçte alın terleri, koronavirüse karşı deva olacaktır. Bizlerin göstereceği hassasiyet de onların omuzlarındaki yükü azaltacaktır. Sağlık çalışanlarımızın varlığı, bizlerin sağlığı demek. Her birine minnettarız. Bu duygu ve düşünceler ile koronavirüs dolayısıyla yaşamını yitiren tüm canlarımızı rahmetle anıyor, sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Bu güzide anıtta emeği geçen tüm sanatçılarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.(medikritik.com)

 

ECZ. ASIM EMRE BİÇER