Sağlık İdareciliği 60 , Cumhuriyetimiz 100 yaşında

Sağlık İdareciliği 60 , Cumhuriyetimiz 100 yaşında

Sağlık İdarecileri dernekler federasyonu ( SİDEF ) başkanı Ramazan Ata " Sağlık idarecileri günümüz kutlu olsun.''

 

Sağlık İdarecileri dernekler federasyonu ( SİDEF )  başkanı Ramazan Ata " Kıymetli sağlık idarecileri ; Cumhuriyetimizin 100. Sağlık idaresinin 60. Yılını kutlama etkinliklerine hoşgeldiniz şeref verdiniz . Hacettepe üniversitesinde tarihsel ve bilimsel bir geniş bir katılım ile başlayan toplantı eşliğinde Sağlık yönetiminin dünü bugünü yarını konuları işlendi. Aynı gün akşam kutlamalarımız yemek organizasyonu ile devam etti, her yıl olduğu gibi Anıtkabir çelenk koyma töreni de vazgeçilmez etkinlik olarak yapıldı.
Mesleğimizin  hak ettiği saygıyı görmesi temennisi ile federasyon adına mesleğimizin 60. Yılını kutluyorum, tüm meslektaşlarıma selam ve sevgilerimi ileterek  Sağlık idarecileri günümüz kutlu olsun diyoruz.

 

 

Anıtkabirde düzenlenen törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan federasyon Başkanı Ramazan Ata ve Sağlık İdarecileri daha sonra şeref defterine " Cumhuriyetimizin 100. yılını Sağlık idareciliğinin 60. yılını büyük bir gururla kutluyor ve Cumhuriyet ışığında genç sağlık yöneticilerini yetiştireceğimize dair söz veriyorum diyerek imzaladı"
 

 

 

SİYO da 60. Yıla muhteşem kutlama   

Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi olarak mesleğe başlamamızın üzerinden 60 yıl geçerken  , genç Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100 . yıldönümü sağlık yöneticilerince kutlandı . Geceye katılan 300 seçkin davetlinin yanında okulumuzun değerli Hocalarının öğrencileriyle buluşması çok güzeldi ,  genç öğrencilerde gelecekte profesyonel sağlık yöneticisi olabilmenin heyecanını yaşadılar.Konuklara Hooşgeldiniz ,sizlerle okulumuzun kuruluşunun 60. yılını yaşamanın mutluluğunu gururunu yaşıyoruz diyen Başkan Ramazan Ata SİYO'nun tarihi konuşması için Dr.Öğretim üyesi Bilal Ak Hocamızı kürsüye davet etti . Bilal Hocamızın konuşmalarının ardından Öğrenciler adına 4. sınıf öğrencisi Caner kardeşimiz meslekle ilgili görüşlerini iletti.  Geceye katkılarından dolayı TAB ilaç adına Aytekin Pahsa , SAN Medikal adına Şadiye Kırankaya   , ATAŞ AŞ adına Fikret Ataş , Medassist adına Orhan Arslan'a , SD grup sigorta adına Deniz Şahin'e Sağlık Yönetimi Bölümü adına Yasemin Akbulat'a plaketleri takdim edildi . Plaketleri sunan Dr. Öğretim üyesi Bilal Ak , Prof.Dr. Afsun Ezel Esatoğlu , Prof.Dr.Şahin Kavuncubaşı , Lütfi Özbay , Muzaffer Erk ve federasyon Başkanı Ramazan Ata teşekkür ederek başarılar dilediler . 

 

 

 

Daha sonra 60. yıl pastası kesildi ,müzik ve eğlence geç saatlere kadar sürdü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öncelikle Hepimizin 60.ncı yılını kutluyorum.61 .nci yılımıza  şu anki sağlık sektörü gerçeklerine uygun güncellenmiş yeni müfredat/dersler eğitim verilmesini ve bizleri yetiştiren sevgili hocalarımıza başarılar dileyerek başlamamızı diliyorum. Dün harika bir gündü benim için Ankara 'da  hem hacettepede  hemde geceki proğramda Hocalarımı gördüm ellerini öptüm ve öğrencilerimiz ile sohbet ettim. Sabahın ilk ışıkları ile İstanbul'a döndüm. Sayfamızda ışık hızı ile konular değiştiğinden okuyor ama cevaplayamıyor yada görüş belirtemiyorum:önelikle sayfadaki her hocama üstadıma ve müdürüme belirtmek isterim ki ;Sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin Ben nasıl hastane müdürü olurum korkularını yersiz olduğunu  onlara belirtmemiz gerekir. Her geçen gün daha da çeşitlenen sağlık hizmetlerinde ki alt branşların var olduğunu ve Sağlık sistemi içinde yer alan , sağlık idarecisine ihtiyaç duyulan sektörler olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu sektörlerin yada alt branşlarında sağlık yönetimine uygun bir şekilde yönetilmeye ihtiyaçları vardır. Öğrencilerimizin yetersiz kaldığını gözlemleyen arkadaşlarımız var. Doğrudur bazen bende karşılaşıyorum. Ama unuttuğumuz bir şey var. Hangimiz başlarken hazırdık? Hangimiz sürekli kendimizi yenilemekten öğrenmekten vazgeçtik. O gençler bizlerin mirasçılarıdır. Aldıkların derslerin mesleki yetersizlikte olduğunu öne sürebilirmiyiz.(Hocalarımı kastetmiyorum).Bu gün aldıkları mesleki derslerin sıhhiye kampüsü 3.4 katta aldığımız derslerden farkı nedir ? Öğrencilerimizin  zorunlu ve gönüllü stajlarında gittikleri yerler uygunmu ? Süre yeterlimi ? stajda kimlere teslim ediliyorlar? Salt hastane olarak düşünürsek ne yazık ki bir avuç kalmış Sağlık İdarecisinden başka kimse yok hastanelerde.Ama hastane dışı sağlık sektörleri ve başarılı meslektaşlarımız var. Onlar devreye sokulabilir.belki iş müfredatlara saldırarak onları değiştirmekle başlamalı.Öğrencilerimizin en çok ona ihtiyacı var.Ha birde bazen gençler sahadaki meslektaşlarını görsünler konuşsunlar soru sorsunlar ve umut dolsunlar.Müfredat hocalarımızın işi ama çocuklara gelin sizi bekliyoruz demek ise BİZİM İŞİMİZ.
Medassist yönetim kurulu başkanı Orhan Arslan