Sağlık çalışanlarımıza ulaşım hizmetlerinde indirim istiyoruz.

Sağlık çalışanlarımıza ulaşım hizmetlerinde indirim istiyoruz.

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL ağlık Çalışanlarına İndirimli ulaşım hakkı ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Sağlık çalışanlarımıza ulaşım hizmetlerinde indirim istiyoruz. 
Sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızın sağlığı için 24 saat kesintisiz hizmet vermekte olan meslek gurubudur.
Sağlık çalışanlarımız yaptıkları görev gereği, karşısına gelen insandan nasıl bir bulaşıcı hastalığa maruz kalacağı belli olmadığından dolayı, maden işçilerinden sonra en riskli meslek guruplarından birisini kapsamaktadır.
Pandemi döneminde de görülmüştür ki, tüm dünyada olduğu gibi pek çok vatandaşımızın kendi yakınlarının bile  Covid-19 olduğu zamanlarda kendi hastalarından uzak dururlarken sağlık çalışanlarımız o hastalara 7/24 hizmet etmişlerdir.  
Ve pek çok sağlık çalışanımız da Covid-19 mikrobundan dolayı hayatını kaybetmiştir.
Kısaca söylemek istiyoruz ki, Ülkemizdeki pek çok sağlık çalışanımızın sürekli olarak kullandığı belediyelerimizin uhdesinde olan şehir içi toplu taşıma araçları, demiryolları ve denizyolları araçlarında ve belediyelerimizin denetiminde olan toplu taşıma araçlarında sağlık çalışanlarımıza indirimli ulaşım hakkı tanınmasını istiyoruz.
Bazı basın yayın kuruluşlarımızdan öğrendiğimiz şekliyle, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel YILMAZ Sağlık Çalışanlarımıza indirimli ulaşım konusunda Örnek bir uygulamaya imza atmış, sağlık çalışanlarımıza öğretmenlerimizde olduğu gibi yüzde 40 indirim uygulamasını 4 Mart 2024 tarihinden itibaren,  başlatmıştır.
BİRLİK SAĞLIK SEN ailesi olarak, bu güne kadar görmezden gelinen, Sağlık Çalışanlarımızı gören, duyan ve önemseyen, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel YILMAZ’a teşekkür ediyoruz. Tüm belediyelerimizden aynı uygulamayı bekliyoruz.
Ancak biliyoruz ki, bu konuyu tümden çözecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır.
Emin olun ki, indirimli ulaşım hakkını en çok hak eden meslek guruplarımızdan bir tanesi de sağlık çalışanlarımızdır.