SAĞLIK BAKANLIĞI SİİRT’TE HASTAYI MAĞDUR EDEN DİŞ HEKİMİ, ÇENE CERRAHI VE ORTODONDİSTLERE SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

SAĞLIK BAKANLIĞI SİİRT’TE HASTAYI MAĞDUR EDEN DİŞ HEKİMİ, ÇENE CERRAHI VE ORTODONDİSTLERE SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Daha önce basına yansıyan birçok haberde Siirt’te gündem olan ve iddialara göre hasta Tuğçe Nur AYDIN’ı mağdur eden diş hekimi, çene cerrahı ve ortodondistlere Sağlık Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiği bilgisine ulaşıldı.

 

Vatandaş Tuğçe Nur AYDIN danışma amaçlı Siirt’te bir diş kliniği’ne gittiğini, buradaki çene cerrahı ve ortodondistlerin kendisine çok basit bir işlem diyerek kendisini kandırarak ameliyata yönlendirdiklerini; daha sonra bu kişilerin bilgisizliği, tecrübesizliği ve ihmali sonucunda çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve yaptığı araştırmalarda bu kişilerin Siirt’te kaçak çalıştığın ve Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki bazı idareciler tarafından korunduklarını iddia etmiş ve bu kişiler hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Siirt Valiliği’ne şikayette bulunmuştu.

Siirt Valiliği tarafından bahse konu kliniğe üç ceza birden kesilmiş, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma yapmak üzere Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan soruşturma izni beklemekteydi. 18.07.2023 tarihinde Tuğçe Nur AYDIN’a ulaşan tebligata ve kurul sonucuna göre mesul müdür-diş hekimi S.C, Çene Cerrahı S.G., Ortodondistler S.B, M.K ve Ö.D’ye bakanlık tarafından soruşturma izni verildiği öğrenildi.

Tuğçe Nur AYDIN basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu “Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki bazı idarecilerin korumasına, muhakkikin ve bilirkişilerin taraflı rapor hazırlamasına rağmen Sağlık Bakanlığımız mağdurun yanında yer almış ve hukuka uygun bir karar vererek bu kişilere soruşturma izni vermiştir. Yalnız ben mücadelemi sadece bu kişilerle değil, Siirt’te bu skandallara izin veren “BAZI” idarecilerle de sürdüreceğim. Devlet o kişileri o koltuklara vatandaşların sağlığını korusunlar diye oturttu. Ama bu kişiler Anayasayı, Kanunları ve devlet otoritesini yok saymış, mağdurun yanında yer almaları gerekirken suçu ve suçluyu korumuş ve aynı zamanda görevi kötüye kullanmışlardır. Belgelerim ve delillerimle birlikte bu idareciler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım ve bu kişileri zamanı gelince de kamuoyuna ifşa edeceğim. Bakanlığımızın ve Valiliğimizin gerekeni yapacağını ve Savcılarımıza soruşturma izni vereceğini düşünüyorum.”