Sağlık-Sen Gaziantep Şubesinden Suç Duyurusu.

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesinden Suç Duyurusu.

Sağlık çalışanlarına, “rüşvetçi” diyen gazeteci Murat Alan’a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi tarafından Panmedi sürecinin kahramanları olan sağlık çalışanlarına “rüşvetçi” diyerek tepkilerin odağı olan Murat Alan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 


Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, gazeteci Murat Alan’ın, “6 – 7 bin lira maaş alıyorlar, rüşvetimi ver susayım mantığındalar” gibi akla hayale sığmayacak sözlerle hakaret ettiğini belirterek, “Özellikle savaşta, depremde, salgında ve her türlü felaket zamanları başta olmak üzere her zaman her türlü şartlarda fedakarlığın, özverinin ve insan üstü gayretin en güzel örneğini gösteren sağlık çalışanları hakareti değil teşekkürü hak ediyor” dedi. 


“Sağlık çalışanlarına rüşvetçi demek kimsenin haddine değildir” diyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Arayıcı, gazeteci Murat Alan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Arayıcı, “İş yükü sürekli artarken, gelirleri azalan sağlık çalışanlarının haklarını yani alın terlerinin karşılığını istemesi nasıl rüşvetçilik oluyor? Kimsenin sağlık çalışanlarına rüşvetçi demeye hakkı yoktur. Bu edepsizliktir, ahlaksızlıktır. Herkesin haddini bilmesi gerekiyor. Bu hadsizliğin hesabını yargı önünde sormak için Murat Alan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 


Başkan Arayıcı, kamuoyunu yalan beyanlarla yönlendirerek sağlık çalışanlarına karşı kim ve düşmanlığa sevk edici açıklamaların kimseye bir faydasının olmadığına da dikkat çekerek, “Sağlık çalışanları gerçekten zor şartlar altında büyük fedakarlıklarla hizmet veriyor. Bu zorlu süreçte böylesine hadsiz ve haksız açıklamalar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozuyor. Kimsenin buna hakkı olmadığını düşünüyoruz. Herkesin haddini bilmesi, kullandığı cümlelere dikkat etmesi gerekir” şeklinde açıklamada bulundu.