Sağlık personellerine roketatarlı saldırı

Sağlık personellerine roketatarlı saldırı

Suriye'nin İdlib kentinde zırhlı araçların geçişi sırasında yapılan roket atar saldırıda Aydınlı iki sağlık personeli yaralandı.Sağlıkçıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Suriye’nin İdlib şehrinde, zırhlı araçların geçişi sırasında yaşanan roketatar saldırısında Aydınlı iki sağlık personeli yaralandı.

 

Alınan bilgilere göre, saldırıda Suriye Görev Gücü Ulusal Medikal ekibinin zırhlı ambulansında bulunan Aydınlı Uzm. Doktor Feyza Acat ve E.S yaralandı.

 

Yaralanan sağlık çalışanları hızla tedavi altına alındı. Durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

UZM. DR. FEYZA ACAT “GURUR DUYUYORUM” DEMİŞTİ

 

Saldırıda yaralanan Uzm. Dr. Feyza Acat ile geçtiğimiz ay bir röportaj gerçekleştirmiştik. Sınır ötesindeki gönüllü çalışmalarını gururla anlatan Acat’ın röportajını sizlerle tekrar paylaşıyoruz:

 

UMKE gönüllüsü Acat’a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

 

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Uzm. Dr. Feyza Acat, İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi bölümünü tamamladıktan sonra Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nde (UMKE) göreve başladı. 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkemizin sınır güvenliğini korumak amacıyla Suriye’de başlatmış olduğu Zeytindalı Barış Pınarı Fırat Kalkanı Harekatına Uzm. Dr. Acat, gönüllü olarak katılıp bölgede çalışmaya başladı. İki yıldır bölgede olan Acat, çatışmaların yoğun olduğu süreçte Suriye’nin Afrin, Tel Abyad ve Cerablus kentlerinde 7 kişilik bir ekiple, bölgede görev yapan Mehmetçiğe sağlık hizmeti verdi ve hala görev yapıyor. Sağlık personeli sahada çalışma yaparken 2 uzman çavuş ve 1 Astsubay güvenliklerini sağlıyor.

 

GURUR DUYUYORUM

 

Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı Harekatları’na katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Acat, “Gurur duyuyorum burada Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için görev yapmaktan. Çok zor anlarımız oldu. Yeri geldi bulunduğumuz zırhlı ambulansa roketatarlı saldırılar oldu. Ama biz ülkemizin sınırlarını korumak için görev yapan Mehmetçiğimize hizmet için dünyanın her yerinde çalışmaya hazırız” dedi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uzm. Dr. Acat’a teşekkür belgesi verdi. Teşekkür belgesinde, “Ülkemizin sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Barış Pınarı sınır ötesi asker harekatı kapsamında zorlu şartlarda göstermiş olduğunuz özverili çalışmalardan ötürü teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.(medikritik)