Sağlık İdarecilerinden 14 Mart kutlaması

Sağlık İdarecilerinden 14 Mart kutlaması

Sağlık İdarecileri Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan ATA ' Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tip Bayramını kutluyoruz.' dedi

Sağlık sistemimizin en önemli yapı taşlarından biri olan hekimlerimizin, son yıllarda ve özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik ortam ile bu ortamdan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz yersiz değersizlestirme politikası nedeniyle ortaya çıkan  hoşnutsuzlukları aşikardır. 

Mali sorunların beraberinde, niteliksiz yönetim politikaları ve liyakatsiz görevlendirmelerden olumsuz anlamda beslenen  bu hosnutsuzluk, 14 Mart tıp bayramında diğer sağlık çalışanlarını da etkilemiş ve sağlık sisteminde istenmeyen bir yer belirleme çatışmasının nedeni haline gelmiştir.

Sağlık kuruluşlarının liyakatli ve tecrübeli yöneticilerin politikaları ile yönetiliyor olması, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının organize, verimli, eşgüdümlü ve işletmecilik normlarına uygun çalışabilmelerini temin için elzemdir. 

Aynı zamanda taşların yerine oturması, görev tanım ve sınırlarının işler,  akılcı, tatminkar ve yardımlaşma ekseninde konuşlandırılması anlamında da olumlu rol oynayacaktır.

14 Mart tıp bayramının tarihçesinde "tıbbiyelilerin hareketi" esaslı bir ortaya çıkış varken, öyle bir noktaya gelinmiştir ki, bugün itibariyle "tıp bayramı sadece hekimlerin mi yoksa tüm sağlık çalışanlarının mı"tartışması yapılır hale gelmiştir.

1963 yılında sağlık sistemimize giren "Sağlık İdarecisi" sıfatının yeniden gündeme oturtulması, özellikle hastanelerin ve diğer sağlık kurum ve kuruluşlarının personelinde ortaya çıkan kimlik çatışmasının önüne geçme, hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarının liyakatları, donanımları ölçüsünde değer bulmaları anlamında önemli rol oynayacaktır.

Bu hususta Sağlık İdarecileri Dernekler Federasyonu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirterek, Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tip Bayramını kutluyoruz.
         
Ramazan ATA
Yönetim Kurulu Başkanı