Sağlık Çalışanlarından Kan Bağışı

Sağlık Çalışanlarından Kan Bağışı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölge Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile kan bağışı konusunda farkındalığı artırmak, düzenli kan bağışına dikkat çekmek ve Kızılay’ın kan ihtiyacına destek olmak amacıyla Kız?

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölge Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile kan bağışı konusunda farkındalığı artırmak, düzenli kan bağışına dikkat çekmek ve Kızılay’ın kan ihtiyacına destek olmak amacıyla Kızılay Kan Merkeziyle birlikte kan bağış kampanyası düzenledi.

 

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve idarecilerinin bulunduğu kampanyaya katılım oldukça yüksek oldu.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki “Kan bağışı kampanyasına İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımızın göstermiş olduğu ilgi bizleri memnun etti’’

 

Corona virüs salgını ile mücadelede hastalığı atlatan ve immün plazma bağışında da bulunan Tiryaki, Vatandaşlara da Kızılay’a düzenli kan vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

 

 

İl Sağlık Müdürü Tiryaki, “Düzenli aralıklarla kan vermenin bireyin kendi sağlığına da faydalı olduğu tıp dünyasınca bilinmektedir. Toplanan kanlar hepimiz için bir gün lazım olacak. Bugün biz yardımcı olmaz isek, yarın başkasından beklemeye hakkımız olmayacak. Bunun bilincinde hareket edersek tüm toplum olarak bir sıkıntı yaşamayız. Sağlığı müsait olan herkesi kan bağışında bulunmaya çağırıyor ve bu konuda duyarlılığını esirgemeyen personelimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Kızılayın mobil aracı ile düzenlenen kampanya İl Sağlık Müdürlüğün de gün boyu sürdü.