Rektör 'çocuk hematoloğu kalmadı' iddiasına yanıt verdi: Özelde çalışmayı tercih ettiler!

Rektör

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı'nda görevli hekimlerine istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep ve çevre illerden birçok kanser hastası çocuğun tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi çocuk hematoloji bölümünün, görevli tek doktorun özel hastaneye gitmesi nedeniyle kapandığına yönelik sosyal medya paylaşımına yanıt verdi.

Rektör Özaydın yaptığı açıklamada,

 "Üniversitemiz Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı'nda görev yapmakta olan 3 öğretim üyemiz istifa haklarını kullanarak özel hastanede çalışmayı tercih etmiştir. Hastanemize başvuran hastalarımızın mağdur olmaması için her türlü tıbbi destek sağlanacaktır. Sağlık Bakanlığımızdan uzman desteği istenmiştir. En kısa sürede ilgili alanda uzmanlık hizmeti verilmeye başlanacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Gaziantep Şehir Hastanesi’ne Hematolog atanması haberi Ali Şahin’den geldi.  

Şahin, sosyal medya hesabından, 

‘’Hematolog atamamız yapıldı en kısa sürede şehir hastanemizde görevine başlayacak. Kuvvetle muhtemel bir ikinci atama daha yapılacak.

113. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasında çocuk hematoluğumuz atanmıştı ancak kendi kişisel sağlık sorunları nedeniyle başlayamadı. İkinci bir atamayı gerçekleştirdik. Sağlık sorunlarını aşabilmesi durumunda ilk atanan hematoloğumuz da görev yapacak inşallah.''İfadelerini kullandı.