Radyofrekans İle Varis Tedavisi

Radyofrekans İle Varis Tedavisi

Defa Life Hastanesi Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji hekimleri Uz.Dr. Sena ÜNVERDİ ve Uz.Dr. Zeyni ÜNVERDİ Varis Polikliniğinde uygulanmakta oldukları Varis Tedavileri hakkında bilgi verdi.

Defa Life Hastanesi Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji hekimleri  Uz.Dr. Sena ÜNVERDİ ve Uz.Dr. Zeyni ÜNVERDİ, Varis Polikliniğinde uygulanmakta oldukları Varis Tedavileri hakkında bilgi verdi.

 

Bacak derin varislerinin tedavisinde ameliyatsız Radyo frekans yöntemi oldukça etkin sonuçlar vermektedir. İşlem yapıldıktan bir gün sonra işinize ve sosyal hayatınıza devam edebileceğiniz bu yöntem de, lokal anestezi ile bacaklarınızda her hangi bir leke kalmadan tedavi olma şansınız olmaktadır. Aynı seansta yüzeysel kılcal varisler de Radyo frekans ince telenjiektazi iğnesi ile tedavi edilmekte, öylelikle istenmeyen görüntülerden de kurtulabilmektesiniz.

 

Kılcal Varislerin RF İğne İle Tedavi Edilmesi

 

Cilt yüzeyinden damarlara dokunularak uygulanan Radyo Dalgası ile varis tedavisi şuanda kılcal yani ince ve orta derece varislere uygulanmaktadır. Bu tedavi mümkün olmadığı hallerde varislere köpük varis tedavisi yöntemi kullanılmaktadır.

Kullanılan Radyo Frekans 4 Mega hertz seviyesinde olup radyofrekanla varis tedavisinde kullanılan enerji miktarı hastanın tedavi sırasında ve sonrasında herhangi bir klinik sorun yaşamasına neden oluşturmaz.

Radyofrekans Orta ve İnce Varislerde uygulanır. Radyofrekansla varis tedavisinin yan etkisi yoktur.

Çoğu vakada 20-30 dakikalık seans ile hastalıktan kurtulmak mümkün olabilmektedir. Tabi varisli alan geniş bir bölgedeyse ikinci seansa gerek duyulabilir.

 

Radyo Dalgalarıyla Varis Tedavi Yönteminin Üstünlükleri

 

Bu yöntemin avantajlarından birisi tedaviden hemen sonra, işinize, evinize, gezmeye, nereye isterseniz gidebilirsiniz.

Yan etki oluşturmaz.

Anestezi ve narkoz almazsınız.

İnce ve kılcal varislere rahatlıkla uygulanmak.