Prof.Dr.Mekin Tanker covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Prof.Dr.Mekin Tanker  covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Türk Eczacıları Birliği’nin 1984-1991 Yılları arasında Başkanlığını yapmış olan, Türk Eczacıları Birliği’nin 21-22-23-24-25-26. Dönem Merkez Heyeti Başkanı, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlarından Prof.Dr.Mekin

Türk Eczacıları Birliği’nin 1984-1991 Yılları arasında Başkanlığını yapmış olan, Türk Eczacıları Birliği’nin 21-22-23-24-25-26. Dönem Merkez Heyeti Başkanı, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlarından Prof.Dr.Mekin Tanker’i covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Başta eşi Prof.Dr.Nevin Tanker olmak üzere, ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve eczacılık camiasına başsağlığı dileriz.

 

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı: ''Eczacılık tarihinde birçok ilke imza atan mesleğimizin duayen isimlerinden Prof. Dr. Mekin TANKER’in aramızdan ayrılışını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Değerli hocamızın hepimize örnek olması gereken mücadele dolu, onurlu bir yaşamı oldu. Akademide birçok öğrenci yetiştiren ve çok ciddi bilimsel çalışmalarda bulunan, özel sektörde ilaç ve eczacılık alanında büyük başarılar elde eden ve  meslek örgütümüze sunduğu katkıları Ankara Eczacı Odası Delegesi olarak Türk Eczacıları Birliği Başkanlığı ile taçlandıran Mekin hocamızı kaybettik. Yeri doldurulamayacak büyük bir değerimizdi. Çok ama çok üzgünüm. Tüm camiamızın başı sağ olsun.''

 

 

Eczacılığa Adanmış Bir Yaşam Öyküsü: Prof.Dr.Mekin Tanker

 

Eczacılık tarihinde bir çok ilke imza atan, eczacılık mesleğine çok büyük emeği geçen Prof.Dr.Mekin Tanker ile gerçekleştirilen söyleşinin kaleme alındığı yayını ekte sunuyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

 

Kaynak: Türk Eczacıları Birliği E-Kütüphanesi

 

 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak

1984-1991 arası TEB Başkanı, büyüğümüz Prof. Dr. Mekin Tanker'i sonsuzluğa uğurlama görevini yerine getirdik. İçinde bulunduğum en zor görevlerden bir tanesiydi. Mekin Hoca'yı tanıma, onun selefi olma gururunu yaşadığım için çok mutlu, onunla daha fazla mesai yapamadığım için çok üzgünüm. Başta değerli eşi Prof. Dr. Nevin Tanker olmak üzere, tüm sevenlerine sabır diliyorum. Eczacılık camiası yeri doldurulamaz bir değeri kaybetti.

 



GÜNNUR ATABAY
1.03.2023 17:15:56
Hocamızı kaybettiğimiz günlerde bende hastanede idim .Duymamisim.Su an duydum.1960 yılında hocamız di. İzmir'de oturuyorum.Acaba mezarı nerenerede.Ziyaret edeceğim.Saygilar.