Prof.Dr. Filiz Ersel Tüzüner hayatını kaybetti

Prof.Dr. Filiz Ersel Tüzüner hayatını kaybetti

Çok değerli Kardiyoloji profesörü Filiz Ersel Tüzüner'i maalesef kaybettik.

 

Sevin Balkan
40 yıllık çok değer verdiğim can arkadaşım Kardiyoloji Prof. Dr. Filiz Ersel Tüzüner'i talihsiz bir beyin hastalığı nedeniyle 2,5 ay içinde kaybettik. Filiz başarıyla  Antalya ve İstanbul 'da yaptığı doktorluğu dışında toplum sorunlarına da çok duyarlı  idi. Özellikle kadınlara destek, eğitime destek  ve doktor haklarını savunmak onun  vazgeçilmezleriydi. Bir dönem  Antalya Tabip Odası Başkanlığıni da çok basariyla yaptı. Çevresi, öğrencileri ve hastaları tarafından çok sevilen bu zarif  etrafina saygılı ve sevecen arkadaşıma tanrıdan rahmet diliyorum.

 

Mehmet Emin Kakan" Ah Canım Hocam''
"Prof. Dr. Filiz Ersel Tüzüner"
* * *
Tıp fakültesinden mezun olduk. 
*
Hekim olduğumuzu belirten diplomalarımız ellerimizde, ilk görev yerlerimize tayin edildik.
*
Meğer hekimliğin nasıl olup da "sanat" diye nitelendiğini tam olarak anlayıp kavramamız için açık sahada olmamız gerekiyormuş. 
*
Netçe şahit oldum ve yaşadım ki, hekimlik sanatı sahada başlıyor. 
*
Artık tıp fakültesinin güven veren sınırlarının dışındaydık ve kolayca soru sorup hızlıca cevabını alacağımız hocalarımız yanımızda değildi.  
*
Diğer arkadaşlarım neyi nasıl yaptılar bilmiyorum ama ben hastalarımla ilgili kafamdaki soruları ve bazen de meseleleri farklı branşlardaki hocalarıma telefon açarak sorup öğrenerek hekimliğimin zor anlarının üstesinden gelebildim. Mezuniyet sonrası eğitimim de gene tıp fakültesindeki o canım hocalarımla renkli ve zevkli bir şekilde geçti. 
*
Çözemediğim kardiyolojik hastalık ve sorunlarla ilgili konsültasyon hocam işte buradaki bazı dostlarımın ismini ilk defa göreceği Filiz hocamdı. 
*
Hiç bir zaman bıkmadan usanmadan ve en ufak bir sıkıntı hissi uyandırmadan her soruma detaylarıyla cevaplar aldım. 
*
Filiz hocayı sevdiğimden olsa gerek aramalarım elbette sadece hekimlikle ilgili değildi. O benim sesimi duyduğunda hep mutluluğunu ifade eder, ben ise zaten onun sesini duyduğumda tıp fakültesine yeni girmiş "afacan çocuk" gibi sevinirdim.
*
Elini her gördüğümde öptüğüm hocalarım arasındaydı. 
*
Yüzlerce talebesinde olduğu gibi ben de üzerimde emekleri zahirdi. 
*
Biraz önce Allah'ın rahmetine kavuştuğu haberi geldi.
*
Üzülmemek mümkün mü? 
*
Her daim anacağım sevgili hocamın kabri nur, mekanı cennet olsun. 
*

Filiz Hocamız, 17 Mart 2024 Pazar günü (yarın) Kurşunlu Kent Mezarlığı Camii'nde ikidi vakti kılınacak cenaze namazından  sonra defnedilecektir. Mekanı cennet olsun.

 



Anahtar Kelimeler: .. Filiz Ersel Tüzüner hayatını kaybetti