Prof.Dr. Fatih Özçelik vefat etti

Prof.Dr. Fatih Özçelik vefat etti

Trakya Üniversitesinin en sevilen hocalarından Kardiyoloji Prof.Dr. Fatih Özçelik hocamı ebedi aleme uğurluyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Trakya Üniversitesinin en sevilen hocalarından Kardiyoloji Prof.Dr. Fatih Özçelik hocamı ebedi aleme uğurluyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Trakya Üniversitesinin en sevilen hocalarından Kardiyoloji  Prof.Dr. Fatih Özçelik vefat etmiştir

Hocamıza Allahtan rahmet kederli ailesine ve Kardiyoloji camiasına başsağlığı sabırlar diliyoruz

 

SCI-SSCI veya SCI Genişletilmiş Makaleler
Elektif perkütan koroner girişim sonrası tek bir uzaktan iskemik önkoşullama epizodunun miyokard hasarı üzerindeki etkisi
Non-dipper hipertansiyon, koroner anjiyogramı normal olan hipertansiflerde yavaş koroner akışla ilişkilidir.
Akut koroner sendromu ve stabil anjina pektorisli hastalarda osteoprotegerin düzeyleri ile koroner arter hastalığı derecesi arasındaki ilişki 
Koroner arter hastalığının varlığını ve ciddiyetini öngörmede plazma fibronektin düzeyinin tanısal değeri 
Plazma fibrinojen düzeyi, miyokard enfarktüsü geçiren genç erişkinlerde kritik koroner arter stenozu öngörebilir 
Renkli kinesis dobutamin stres ekokardiyografi kullanılarak koroner kollateral damarların sol ventriküler segmental hareketlere ve miyokardiyal canlılığa etkileri
Uluslararası Konferans Bildirileri
Koroner Arterleri Normal Olan Dipper ve Non-Dipper Hipertansif Hastalarda TIMI Kare Sayısının Karşılaştırılması
 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı, akademik başarı gösteren asistanları için “Akademik Başarı Ödül Töreni” düzenledi. Prof. Dr. Fatih Özçelik’in adıyla düzenlenen törende, dereceye giren asistanlara ödülleri takdim edildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda üstün akademik başarı gösteren asistan hekimler için “Prof. Dr. Fatih Özçelik Akademik Başarı Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda görevli asistan hekimlerin akademisyenlik mesleğine adım atmasına zemin hazırlamak, motivasyonlarını yükseltmek ve onları desteklemek amacıyla düzenlenen törende, yaptıkları akademik çalışmaların değerlendirilmesi sonucu dereceye giren asistanlara ödülleri verildi.

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özçelik’in adının verildiği ödül törenine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, Tıp Fakültesinin kurucularından emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültaç Özbay, Prof. Dr. Fatih Özçelik’in eşi Emine Özçelik ile akademisyenler, asistanlar ve hemşireler ile çalışanlar katıldı.

Akademik Başarı Ödülü İlk Kez Asistanlara Verilecek

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, bölüm asistanlarına verilecek akademik performans ve başarı ödüllerinin, Türkiye’de ve Trakya Üniversitesinde bir ilk olacağını belirterek “Bu ödül, üniversitemizde ve ülkemizde ilk kez bir bölümde asistanlara verilecek. Daha önce böyle bir örneği yok. Umarım mezuniyet sonrası eğitimin bir parçası olarak tüm üniversitelerimizde gündeme gelir. Mezuniyet öncesi ve sonrası eğitimde, üniversite olarak bu konuda öncü olacağımıza inanıyorum. Asistanlarımızın akademisyenliğe burada başlayıp burada devam etmesi için onları teşvik etmek istedik. O nedenle de bu yıl, bu ödülü vermeyi düşündük. Buradaki en büyük amacımız, arkadaşlarımızın ödül alması değil akademisyenlik kültürünü öğrenmesidir. Makaleler, bildiriler, atıflar, posterler, kitap bölümleri, sertifikalar gibi her şeyi puanladık. Gururla söylemek istiyorum, çok güzel dosyalar hazırladılar ve bize teslim ettiler. Bu konuyu ciddiye aldılar. Ben her birini tebrik ediyorum. Asistan arkadaşlarımızı mezuniyet sonrası öğrenci olarak değil, geleceğin akademisyenleri olarak görüyoruz ve bunu da aşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

Kliniğimizin Ruhunu En İyi Yaşatacak Kişi Fatih Özçelik

Ödüllere rahatsızlığı nedeniyle görevine devam edemeyen Prof. Dr. Fatih Özçelik’in adını vermek istediklerini dile getiren Prof. Dr. Servet Altay “Başarı kriterlerimize göre değerlendirdiğimiz asistanlarımıza birincilik ve ikincilik ödülü vereceğiz. İlk iki yılın birincisi de üçüncülük ödülünün sahibi olacak. Bu ödülleri verirken kliniğimizin ruhunu yansıtması gerektiğini düşündük. Bir şeyleri ödüllendirirken geçmişi unutmamız ve ruhumuzu da yaşatmamız lazım. Kardiyoloji Kliniğinin ruhunu en iyi yansıtacak kişi Prof. Dr. Fatih Özçelik hocamızdır. Öğrencilerimiz için de asistanlarımız için de bu böyledir. Hepimizin üzerinde büyük emekleri var. Bu ödüllerin ismini hocamıza yakıştırdık ve yıllar yılı vermek istiyoruz. Umarım bundan sonra ödül, geleneksel olarak Prof. Dr. Fatih Özçelik Akademik Başarı Ödülleri olarak devam edecek. Hem hocamız hatırlanacak hem de arkadaşlarımız burada akademisyenliği de yaşamış, tatmış olacak.” şeklinde konuştu.

Hem klinik hizmetlerinin yürütülmesinde hem de geleceğin hekimlerinin başarılı bir şekilde yetiştirilmesinde büyük emek ve gayretlerle çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Servet Altay “Mezuniyet öncesi eğitimde geri dönüşlere baktığımızda hem de bizden mezun olan arkadaşlarımızın daha sonra bize bildirdiklerini düşündüğümüzde Türkiye'nin en iyi kardiyoloji eğitimi veren kliniklerden biri olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Bunu da samimi biçimde bir Cerrahpaşalı olarak söylüyorum. Öğrenci ve asistanlarımıza öğretim üyesi odaklı eğitim veriyoruz. Lisans eğitiminde yani mezuniyet öncesi eğitime en büyük katkıyı Fatih Özçelik hocamız sağlamıştı. Fatih hocamız bu eğitim programlarını yaparken bir sistem kurmuş ve bunu oturtmuştu. Onun oluşturduğu bu sistemi ve çalışmalarımızı bundan sonra da Fatih hocamıza yakışır şekilde sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

2022 Yılında 28 Bine Yakın Kişiye Poliklinik Hizmeti Verdik

Büyük bir klinik haline geldiklerini ve Balkanlar da dâhil her yerden vatandaşa nitelikli sağlık hizmeti verdikleri bilgisini de aktaran Doç. Dr. Servet Altay, “2022 yılı içerisinde ilk 11 ayda 28 bine yakın poliklinik hizmeti vermişiz. 5 binin üzerinde servis ve 2 bin 500'ün üzerinde yoğun bakım yatışı, 2 binin üzerinde anjiyografi 900 civarında da perkutan koroner girişi yapmışız. Bu eğitim araştırmalarda olmayan rakamlar. Her gün onlarca insan hayatına dokunuyoruz. Biz bu hizmetleri verirken güncel yenilikleri de çok yakından takip ediyoruz. Özellikle son bir yılda TAVİ işlemleri, İntravasküler ultrason (IVUS), Fraksiyonel Akım Tekniği [FFR], 3 boyutlu görüntüleme yöntemleri birçok yeni tekniği kliniğimizde uygulamaya başladık. Son bir yıl içerisinde son 3-4 ay içerisinde Türkiye'de 2 işlemi biz ilk kez kliniğimizde gerçekleştirdik. Bunu makale olarak da yayınladık. Ulusal basına da çıktı. Bizden sonra yapan klinikler de var, yani bunu da gururla söylüyorum. Bunun yanında da özellikle aritmi ve elektrofizyolojide çok iyi bir noktadayız.” şeklinde konuştu.

Takdir Edilecek Bir Tören

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata ise düzenlenen törenin, asistan hekimlerin akademik gelişimlerine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirterek “Fatih, benim asistanlık arkadaşım. Onun adına böyle bir düzenlemenin yapılması gerçekten ruhumuza iyi gelecek diye düşünüyorum. Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndaki tüm hocalarımı tebrik ediyorum. Asistanlarımızın, akademik olarak değerlendirilmesini takip etmek, hem onları motive etmek, hem de mezuniyet öncesi tıp eğitiminde en sevilen hocamız Prof. Dr. Fatih Özçelik’in adını yaşatmak takdir edilesi bir emek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardiyoloji Kliniğimiz, hem çok geniş bir kitleye hizmet veriyor hem de mezuniyet öncesi eğitimde taşın altına elini koymuş bir konumda. Asistan arkadaşlarıma da böyle bir ekiple çalıştıkları için çok şanslı olduklarını bildirmek isterim. Onlara da çalışmalarında başarılar diliyorum. ” dedi.

Büyük Mutluluk ve Onur Duydum

Törende konuşan Prof. Dr. Fatih Özçelik’in eşi Emine Özçelik de onur verici bir tören olduğunu ifade ederek “Fatih’in en sevdiği şey eğitimcilik, akademisyenlikti. Hakikaten layıkıyla yaptı. Trakya Üniversitesi’ni ve öğrencilerini de çok seviyordu. Tüm mesaisini burada harcamayı severdi. Çok güzel bir anı bırakmış. Benim için çok gurur verici bir şey. İsmi çok güzel yaşayacak. Bundan daha güzel bir mutluluk olamaz.” diye konuştu.

Tıp Fakültesi kurucularından emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültaç Özbay da böylesine anlamlı bir törende olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Trakya Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile gurur duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından törende, akademik çalışmalarıyla dereceye giren asistan hekimlere ödülleri verildi. Törende en başarılı asistan olan Dr. Melik Demir birincilik, Dr. Burcu Çakır ikincilik ve Dr. Efe Yılmaz ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dr. Ratıp Kazancıgil Dersliği’nde düzenlenen törende, sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Prof. Dr. Özçelik’e sağlıklı bir yaşam diledi.

Özçelik’in çok başarılı bir akademisyen olduğunu ve öğrencilerin yetişmesine büyük katkı sağladığını belirten Rektör Tabakoğlu, “Fatih hocadan bayrağı devralan hocalarımız kliniği daha ileri götürmeye çalışıyor. Örnek bir uygulamayla asistanların çalışmalarını teşvik edecek, kaliteye öncü olacak bir çalışmayı hayata geçirdiler.” dedi.

Tabakoğlu, ödül alan asistanları tebrik ederek meslek hayatlarında başarı diledi.

“BÖLGENİN KALBİNE HİZMET EDİYORUZ”

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay ise Fatih Özçelik’in Trakya Üniversitesinde iz bırakan bir akademisyen olduğunu ifade etti.

Özçelik’in kurduğu klinikte başarılı çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Prof. Dr. Altay, şunları kaydetti:

“Ülkemizde birçok kliniğin yapmadığı işlemleri yapar duruma geldik. Hem bölgemiz hem de çevre ülkeler için önemli bir merkez haline geldik. Kardiyolojinin en zor vakaları olan işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bu yıl anjiyo laboratuvarından 4 bin 200 hasta geçti, bunların içerisinde 700 tanesi ciddi aritmik hastalar. Onun dışında 1500 yoğun bakım yatışı 3 binin üzerine servis yatışımız var. 49 bin poliklinik muayenesi var, bunlardan 19 binin üzeri öğretim üyesi muayenesi şeklinde. Gerçekten bölgenin kalbine hizmet ediyoruz. Asistanlarımız burada kendilerini güzel şekilde yetiştiriyor.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata da başarı ödülleri törenin asistanların gelişimine katkı sağladığını dile getirdi.

Törende en başarılı asistan seçilen Feridun Akkuş’a birincilik, Efe Yılmaz’a ikincilik, Nilay Solak’a üçüncülük belgesi verildi.

Törene, Fatih Özçelik’in ailesi ve akademisyenler katıldı.

 



Anahtar Kelimeler: .. Fatih Özçelik vefat