Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörü oldu

Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörü oldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Şehmus Demir atandı.

 

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi  Rektörlüğü’ne Şehmus Demir’in ataması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak, Resmi Gazete’de yayınlandı.

 

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne ataması yapılan Şehmus Demir, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı idi. Ali Gür’ün rektörlüğü döneminde İlahiyat Fakültesi dekanlığı yapan Şehmus Demir, Arif Özaydın’ın rektör olmasıyla birlikte İlahiyat Fakültesi dekanlığı görevinden ayrılmıştı.

 

Rektör Nihat Hatipoğlu’nun görev süresi dolması üzerine 18 Ocak tarihine kadar yeni rektör adayları için 40’ın üzerinde başvuru yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla aralarında Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde bulunduğu 12 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

 

Ataması yapılan Şehmus Demir’in Batmanlı olduğu öğrenildi.

 

YENİ REKTÖR TWİTTER’DEN DUYURDU

 

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne atanan Şehmus Demir, atamasını twitter hesabından duyurdu.

 

Rektör Şehmus Demir, tebrik için çiçek yerine depremzedeler için AFAD’a yardım yapılmasını istedi.

 

Rektör Demir’in twitter’dan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanmış bulunmaktayım. Rabbim hayırlı hizmetler nasip etsin, mahcup etmesin. Tebrik için çiçek gönderilmemesini, AFAD’a yardım yapılmasını istirham ederim” paylaşımında bulundu.