Prof. Dr. Midilli kalp krizine yenik düştü

Prof. Dr. Midilli kalp krizine yenik düştü

Corona virüs salgınıyla mücadelenin önemli isimlerinden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kenan Midilli (59), geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

 

Corona virüs salgınıyla mücadelenin önemli isimlerinden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kenan Midilli (59), geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Pandemi sürecinde corona virüsle ile ilgili verdiği önemli bilgilerle tanınan 59 yaşındaki Midilli'nin ölüm haberini, üyesi olduğu Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği duyurdu.

Dernekten yapılan açıklamada "Covid-19 pandemisi sürecinde halkımıza yapmış olduğu hizmetler her türlü takdirin ötesindedir" denildi.

Prof. Dr. Midilli'nin ölümüyle ilgili, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından da yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, ailesine ve Cerrahpaşa camiasına başsağlığı dilendi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliği de yapan Prof. Dr. Kenan Midilli, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdi, pandemi sürecinde birçok kez TV ekranlarına da konuk olmuştu.

Midilli'nin cenazesi 5 Kasım Cumartesi günü Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde toprağa verilecek.

 

 

KLİMİK'ten açıklama

Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, Prof. Dr. Kenan Midilli'ye başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Birlikte çalışmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumuz, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Derneğimizin İnsan Mikrobiyom ve Biyoterapi Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli’nin aramızdan ayrıldığını duyurmanın derin üzüntüsü içindeyiz.

Engin bilgisi, deneyimi ve çalışkanlığıyla Derneğimize vermiş olduğu büyük emek ve katkının yanı sıra COVID-19 pandemisi sürecinde halkımıza yapmış olduğu hizmetler her tür takdirin ötesindedir.

Ailesine, öğrencilerine, çalışma arkadaşlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."

 

 

Köy camisinde düzenlenen törende, Midilli'nin yakınları tarafından tabutun üzerine Türk bayrağı örtüldü. Midilli'nin yakınları, tabuta sarılarak ağladı.

Törene katılan Vali Birol Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce, Midilli'nin yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Yusuf Eviş'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Midilli'nin cenazesi, köy mezarlığına defnedildi.



Anahtar Kelimeler: . . Midilli krizine yenik düştü