Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 3 şehit

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 3 şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu'nun yapıldığı Irak'ın kuzeyinde üç Mehmetçiğin terör örgütü mensuplarınca şehit edildiğini açıkladı.

Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütüne yönelik başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde üç Mehmetçik Şehit düştü.

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerce yapılan roketatar saldırında iki askerin şehit düştüğünü, iki askerin ise yaralandığını duyurdu.

 

MSB açıklamasına göre; sözleşmeli er Yunus Kalkan olay yerinde şehit düştü, yine sözleşmeli erler Fırat Canlı ve Doğukan Korkmaz kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybederek şehit oldu.

 

MSB açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.”

 

 

KAHRAMANMARAŞ’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 

Sözleşmeli Er Fırat Canlı’nın (24) acı haberi, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

 

Canlı’nın acı haberi, Küçüktatlar Mahallesi’nde yaşayan babası Emin ve annesi Zahide Canlı’ya Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay tarafından verildi. 4 çocuklarından Fırat’ın şehadet haberiyle gözyaşı döken Canlı çiftini, yetkililer teskin etmeye çalıştı. Baba ocağına ve evin olduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, şehidin ailesi ve yakınları taziye için geldi. Bekar olan şehit Fırat Canlı’nın cenazesinin, yarın düzenlenecek tören sonrası Küçüktatlar Mahallesi’nde toprağa verileceği belirtildi.

 

 

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

 

Şehit Piyade Er Yunus Kalkan’ın acı haberi, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin Çamaltı Mahallesi’ndeki evine Türk bayrakları da asıldı. Şehit Yunus Kalkan’ın cenazesi, öğle vakti kılınacak namazın ardından Yayladağı Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Kalkan ailesinde 4 kardeşten 1’i olan şehidin bekar olduğu öğrenildi.

 

“KÜÇÜKLÜĞÜNDEN BERİ ASKER OLMAK İSTİYORDU”

 

Şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Doğukan Korkmaz’ın (22) acı haberi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Baba Sinan Korkmaz, küçüklüğünden itibaren oğlunun en büyük hayalinin askerlik olduğunu söyledi.

 

Oğluyla en son dün akşam telefonda görüştüklerini belirten Sinan Korkmaz, “Olan biteni konuştuk, ‘Dikkat et’ dedim. Keyfi iyiydi, uzun konuştuk, arkadaşlarına selam söyledi. Hayali küçüklükten beri asker olmaktı. 1,5 senedir oradaydı. 2 ay önce yüz yüze görüşmüştük. Küçüklüğünden beri asker olmak istiyordu” dedi.

 

 

GURUR KAYNAĞIMIZDI’

 

Asker olduğunda oğlunun hayallerine kavuştuğunu belirten Şerife Korkmaz ise “Evladımızla gurur duyduk. Gurur kaynağımızdı bizim, canımızdı. En son dün telefon ile görüştük. ‘İyiyim, rahatım çok iyi’ dedi” diye konuştu.

 

Şehit Doğukan Korkmaz’ın cenazesi, yarın Ömerli Mahallesi’nde düzenlenecek tören sonrası toprağa verilecek.