Özel Kemal Bayındır Hastanesi'nde Emzirme Haftası Kutlandı...

Özel Kemal Bayındır Hastanesi

Özel Kemal Bayındır Hastanesi 1 - 7  Ekim  Emzirme Haftası dolayısıyla annelere ve anne adaylarına “Anne sütünün önemi ve emzirme” konusunda bilgilendirdi.

 

 


Özel Kemal Bayındır Hastanesi Başhekimi Dr. Pınar Güneş; Anne sütünün önemi, emzirmenin anneye ve bebeğe faydaları, çocuk gelişiminde anne sütünün rolü, annenin hamilelik ve doğum sonrası beslenmesi konularında hastanemizde stand açarak anne adaylarını bilgilendirdiklerini söyledi.

Her yıl olduğu bu yıl da “1 - 7 Ekim Emzirme Haftası” dolayısıyla farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Hastane Genel Koordinatörü Teslime Bayındır; 1- 7 Ekim  Emzirme haftasında anne sütü ve emzirme ile ilgili kurum içinde stant çalışmaları yapıldı. Amacımız anne sütünün önemini vurgulayarak annelerin bebeklerini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemelerini sağlayarak sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda anne ve anne adaylarımıza da doktorlarımız ve hemşire arkadaşlarımız tarafından verilen anne sütü ve anne sütünün önemi konuları ile eğitim semineri ve etkinliklerimize devam ediyoruz. “ dedi.