ÖZEL HATEM HASTANESİ SPONSORLUĞUNDA YENİDOĞAN CANLANDIRMA PROGRAMI (NRP) DÜZENLENDİ

ÖZEL HATEM HASTANESİ SPONSORLUĞUNDA YENİDOĞAN CANLANDIRMA PROGRAMI (NRP) DÜZENLENDİ

Gaziantep’te Özel Hatem Hastanesi'nin desteği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulama Eğitimi düzenlendi.

 

Gaziantep’te Özel Hatem Hastanesi'nin desteği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen yeni doğan ve bebek ölümlerini en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan 'Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulama Eğitimi düzenlendi.
Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurmaktadır. Bu kapsamda temel canlandırma becerilerinin kazandırılabilmesi için bu konuda eğitim almış ve standart uygulamaya sahip personellerin yetiştirilmesi gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından “doğum odasındaki herkesi” hedefleyen Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP),  ülkemizde doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açtığı durumların azaltılmasına katkı sağlayacaktır.

 


Sağlık Müdürlüğü  Halk Sağlığı Başkanlığı ÇEKÜS Birimi tarafından planlanmış olup, ÇEKÜS Sorumlusu Dr. Saime Nilgün Keloğlu , kurs sorumlusu Dr. Selda Özkaplan’ın olduğu NRP programında ; Dr. Saime Nilgün Keloglu ,  Prof. Dr. Yusuf Ünal Sarıkabadayı , Doç.Dr. Muhittin Çelik , Dr. Selda Özkaplan  ve Serpil Durakoğlugil eğitimci olarak görev almıştır. Eğitime üniversite, kamu ve özel hastanelerde görev yapan 25 personel (Doktor, Ebe, Hemşire, ATT) katılmıştır.
3 gün süren eğitime sonrasında, sınavda başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilmiştir.
Sertifika törenine Özel Hatem Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Esen, Eğitim hemşiresi Selma Killi , Kalite birim sorumlusu Cansu Karalök katıldı.