Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde Başarılı Operasyon

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi KBB Kliniğinde, Larenks Kanseri Olan Hasta Total Larenjektomi ve Boyun Disseksiyonu Ameliyatı ile Hayata Tutundu.

 

79 yaşında erkek hasta yaklaşık 1.5 aydır olan ve giderek artan ses kısıklığı şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Hastanın yapılan muayenesinde epiglottun larigeal yüzünde (Gırtlak kapağında) ülserovegetan kitle tespit edildi. Bunun üzerine acil biyopsi yapıldı. Biyopsi sonucu 5. günde skuamöz hücreli karsinom( gırtlak kanseri) olarak rapor edildi. Hastaya Total Larenjektomi ( Gırtlağın tamamının alınması) ve bilateral boyun disseksiyonu ( boyun ana toplardamar, şah damarı çevresi ve diğer boyun bölgelerindeki tüm gözeli dokuların, lenf dokularının temizlenmesi) ameliyatı planlandı.

Doç.Dr. Cengiz Çevik ve Op.Dr. Zeynel Abidin Karataş’ın gerçekleştirdiği 7 saat süren başarılı operasyonun sonucunda hastada herhangi bir komplikasyon gelişmeden ameliyattan sonra 11.gün hasta taburcu edilmiştir. Hastanın tanısının konulması ile tedavisinin tamamlanması toplamda 16 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.

Özel sağlık kuruluşlarında sık yapılmayan baş boyun kanseri, kulak, çene ve yüz kemiği ameliyatları gibi bilgi, birikim ve tecrübe gerektiren operasyonlar Doç. Dr. Cengiz Çevik, Op. Dr. Zeynel Abidin Karataş ve ekibi tarafından başarı ile Özel Düztepe Yaşam Hastanesi’nde gerçekleştirilmektedir.