Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde 71 yaşındaki Hastaya Total Larenjektomi yapıldı...

Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde 71 yaşındaki Hastaya Total Larenjektomi yapıldı...

Kulak Burun Boğaz kliniğinin en büyük ve ağır ameliyatlarından olan Total Larenjektomi ve Bilateral Boyun Disseksiyonu ameliyatı Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde gerçekleştirildi.

Kulak Burun Boğaz kliniğinin en büyük ve ağır ameliyatlarından olan Total Larenjektomi ve Bilateral Boyun Disseksiyonu ameliyatı Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde gerçekleştirildi. Son 3 aydır giderek artan ses kısıklığı ve boyunun sağ tarafında büyüyen kitle şikâyeti ile Özel Düztepe Yaşam Hastanesine başvuran 71 yaşındaki hasta Mehmet Düzgün’den alınan biyopsi sonucu larinks malign neoplazmı gelmesi üzerine gereken hazırlıklar yapılarak hasta ameliyata alındı. 71 yaşındaki hastaya “Total Larenjektomi ve Bilateral Modifiye Radikal Boyun Disseksiyonu” ameliyatı yapıldı.

 

 

Bölgemizde daha önce yalnızca Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılabilen bu ameliyat Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde ilk kez gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası bir haftalık tedavi sürecini takiben hasta taburcu oldu. Hasta Mehmet Düzgün; Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Cengiz Durucu, yoğun bakım takibini yapan Uzm. Dr. İbrahim Büyükkömürcü, hemşire ve kendisiyle ilgilenen tüm hastane personeline teşekkür etti.

 

Kulak Burun Boğaz, Ağız Yüz ve Çene Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cengiz Durucu yaptığı açıklamada; Ameliyatın zorlu ve takibinin çok önemli olduğunu bu vakada tüm sağlık ekibi büyük özveri ve fedakârlık gösterdiği için hepsini ayrı ayrı kutlarım dedi.

 

Bu şekilde başvuran tüm larinks, ağız, dudak, yüz ve baş-boyun kanserlerinin cerrahi tedavisinin Özel Düztepe Yaşam Hastanesinde gerçekleştirilebildiğini söyledi. Ayrıca ses kısıklığı 10 günden uzun süren hastaların mutlaka kulak burun boğaz hekimine başvurmaları gerektiğini belirtti. Gırtlak kanserinde hastalığın erken teşhis edildiği takdirde hastanın sesini kaybetmesine gerek kalmadan daha sınırlı ameliyatlarla da tedavi edilebileceğini bu nedenle de ses kısıklığının özellikle sigara içen hastalarda ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.