Özel Akademi Hastanesi Diş Hekimi Dt.Ahmet Fatih Taştan Diş Problemlerine Dikkat Çekti...

Özel Akademi Hastanesi Diş Hekimi Dt.Ahmet Fatih Taştan Diş Problemlerine Dikkat Çekti...

Özel Akademi Hastanesi Diş Hekimi Dt.Ahmet Fatih Taştan, ''Diş proplemi olan kişilerde gülmekten kaçma, asosyal yaşam tarzını benimseme gibi sorunlar meydana gelmektedir'' dedi.

Özel Akademi Hastanesi Diş Hekimi Dt. Ahmet Fatih Taştan, ''Diş problemi olan kişilerde gülmekten kaçma, asosyal yaşam tarzını benimseme gibi sorunlar meydana gelmektedir'' dedi.


Özel Akademi Hastanesi Diş Hekimi Dt. Ahmet Fatih Taştan; ''Diş sağlığı ile yakından ilgili olan ağız sağlığı, dikkat edilmediği taktirde dişlerde estetik problemler, fonksiyon kayıpları, ağız kokusu, çürük, diş çekimi, enfeksiyon gibi sorunlar hem estetik hem genel sağlık açısından hemde kişinin psikolojik durumu adına kötü sonuçlara neden olmakta olduğunu belirtti.Dişlerinde problemlere sahip kişiler besinleri yeterince çiğnemeden beslendikleri için sonraki süreçte sindirim sistemi ve mide rahatsızlıklarına maruz kalmaktadır. Bu da dişlerin sağlığının genel sağlığı etkilediği konusunda bizlere ipucu vermektedir.''

 

Unutmamanız gereken şey ise düzenli hekim kontrolü ile dişlerimiz adına yapılacak işlemleri problem fazlalaşmadan çözmektir. Beklediğimiz taktirde  dişlerimizden daha fazla madde kaybolmakta, harcanan emek ve zaman artmakta, maddi olarak ise daha fazla külfet oluşturmaktadır. 

 

Dişlerin günde iki defa fırçalanması, diş ipi kullanımı ve gargara kullanımı oral hijyen adına yapabileceğimiz basit ama etkili yöntemlerdir.