Okullar 1 Mart'a kadar tatil edildi!

Okullar 1 Mart

Depremden etkilenen 10 ilde okullar 1 Mart'a kadar tatil edildi. Kararı duyuran Bakan Özer, 20 Şubat'ta kalan 71 ilde eğitime devam edileceğini açıkladı.

 

Türkiye tarihinin en büyük felaketiyle boğuşuyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla gelen 2 şiddetli depremle çok sayıda ilimiz yıkıma uğradı. Binlerce can kaybı ve on binlerce yaralının olduğu depremde arama kurtarma çalışmaları sahadaki 160 bine yakın personelin katılımıyla sürüyor. Türkiye depremzedelerin yaralarını sarmak için tek yürek olurken hayatın birçok alanını yeniden düzene sokmak için çeşitli önlemlere başvuruluyor. 

Bu kapsamda eğitimle ilgili alınan tatil kararını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vereceğiz. Aynı Covid döneminde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız." dedi.

71 İLDE TATİLE UZATMA YOK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitim öğretime verilen arayı değerlendirdi.

Bakan Özer, 20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretimin başlayacağını, bir daha uzatma olmayacağını söyledi.

10 İLDE EĞİTİME 1 MART'A KADAR ARA

Depremlerden etkilenen illerin durumuna değinen Özer, "10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz." dedi ve şunları söyledi:

1 Mart tarihi itibarıyla da 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vermeyeceğiz. Aynı Kovid salgını günlerinde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.

MEB AİT 24 BİNA YIKILDI

Bölgede 10 ilimizde 20 bin 868 binamız var. Sadece okul değil, pansiyonlar, öğretmen evleri, uygulama atölyeleri. Bu 20 bin 868 binamızın 24 tanesi yıkıldı. 83 bina da ağır hasarlı. Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespitini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz.

"SÜRECİ TEKRAR DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Kullanılabilir, az hasarlı, orta hasarlı binaların tüm dökümünü çıkaracağız. Dolayısıyla 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart'a kadar bu eksiklikleri tamamladıktan sonra süreci tekrar değerlendireceğiz. Bazı illerimizde özellikle Kilis, Adana, Gaziantep, Diyarbakır'da ilçelerde hiçbir hasar yok. O ilçeleri tamamen eğitime başlatacağız. Bunun kararlarını da 1 Mart itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız.



Anahtar Kelimeler: Okullar ' kadar tatil edildi!