Öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet

Öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet

İstanbul’da bir yurtta kalan öğrencilere işkence yapıldı. İşkence anları ise bir öğrencinin, öğretmenden şiddet gördüğünü annesine kanıtlamak için güvenlik kamerası görüntülerine ulaşmasıyla ortaya çıktı. Çocukları darp

İstanbul’da bir yurtta kalan öğrencilere işkence yapıldı. İşkence anları ise bir öğrencinin, öğretmenden şiddet gördüğünü annesine kanıtlamak için güvenlik kamerası görüntülerine ulaşmasıyla ortaya çıktı. Çocukları darp eden öğretmen gözaltına alındı.

 

Enes Kara‘nın cemaat yurdundaki baskılardan dolayı intihar etmesi tarikat ve cemaatlerdeki yapılanmaları yeniden tartışmaya açmıştı.Yurdun güvenlik kamerasına yansıyan  görüntülerde bir öğretmenin çocuklara sırayla şiddet uyguladığı görülüyor.

 

KAMERA OLMADIĞI İÇİN İŞKENCE REVİRE TAŞINDI

 

İddiaya göre yurtta güvenlik kamerası olmadığı için çocuklar revirde de şiddete maruz kaldı.

 

Show TV’nin haberine göre şiddete uğrayan çocuklardan birisinin annesi olan F.D. ise “Benim oğlum geceleri çığlıklarla kalkıyor” diye konuştu.

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından çocukları darp eden öğretmen gözaltına alındı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ESEFLE KINIYORUZ

 

İstanbul Valiliği ise gece saatlerinde yine Twitter’dan “Esenler ilçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır” açıklaması yaptı.

 

Açılamada şu ifadeler yer aldı: “Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz.” (gazeteduvar.com.tr)