Ne Hemşireler Haftası Kutlaması, Ne De Bayram Yapacak Mecalimiz Kalmadı

Ne Hemşireler Haftası Kutlaması, Ne De Bayram Yapacak Mecalimiz Kalmadı

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal KAZAK “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası” nedeniyle, bir basın açıklaması düzenledi.

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal KAZAK “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası” nedeniyle, bir basın açıklaması düzenledi. KAZAK yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Salgınla mücadelede gösterdikleri kahramanlık ile destan yazan sağlık çalışanları, önemli bir haftayı daha yine buruk karşılıyor.  

Eminim ki; bu  “Hemşireler Haftasında” da her zamanki gibi süslü sözler ve hamaset nutukları dinleyeceğiz.

Yüzlerce sağlık emekçisinin kara toprağa, binlercesinin yataklara düştüğü bu süreçte bile hiçbir sorunumuza çözüm üretilmemiş, bilakis sorunlarımız daha derinleştirilmiştir.

Öyle ki; Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan her genelge, sağlık emekçilerine nasıl şaşı bakıldığını gözler önüne sermektedir.

Hâlbuki Sağlık Bakanlığı bu süreçte sağlık çalışanlarının moral motivasyonunu yükseltmek ve yaralarına merhem olacak düzenlemeler yapmalıydı.

Hal böyle iken;  Necip Türk Milletine şifa dağıtmak ve sağlık hizmetlerini yürütmek adına canından vazgeçen sağlık çalışanları için hiçbir adım atılmadı.

Eriyip, yok olan döner sermayeler ve kangren haline dönüşen 3600 ek gösterge meselesi biran önce yasalaşmalı ve verilen sözler yerine getirilmelidir.

Özveri abidesi fedakâr sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine göz dikmeyin ve tutulmuş nöbetlerin paralarını istemekten artık vazgeçin.

Sözleşmeli istihdam modeline son verilmeli ve bütün sağlık emekçilerine hak ettikleri kadro verilmelidir. Ayrıca kamu dışı ve vekil gibi ucube modeller rafa kaldırılmalıdır.

Sağlık kurum ve kuruluşlarındaki bazı idareciler ise; kurumlara nasıl katkı sunarız ve sağlık çalışanları için hangi iyileştirmeyi yaparız diye kafa yoracaklarına üstlerine vazife olmayan sendikal tercihlere müdahil olmaya çalışıyorlar. Bu güruha açık çağrımızdır. Siz sadakatinizi birilerine değil, devlete yapınız.

Sayın Bakana sesleniyoruz. Sağlık kurumlarımızın en üst amiri olarak bizlere şaşı bakmaktan vazgeçin ve bizlerinde Bakanı olduğunuzu asla unutmayınız!!!

Bilinmelidir ki; bizler aç gözlü değiliz. Sadece ve sadece alın terimizin karşılığını ve hak ettiğimiz ücretleri istiyoruz.

Adı tavandan, kendi yavandan olan ve 4. aydan itibaren dört ay süreyle hayata geçecek olan yeni ek ödeme değişikliğini, 2021 yılının ilk 3 ayında yapılan değişiklik gibi adaletsizlik üzerine tesis etmeyiniz. Hem çalışma barışını pekiştirecek hem de bütün sağlık çalışanlarını kucaklayacak adil bir düzenleme yapınız.

Bilesiniz ki; ne “Hemşireler Haftasını” ne de “Bayramı” kutlayacak mecalimiz kalmamıştır.

Sağlık çalışanlarının gönlünde taht kurmak ve unutulmazlar kervanına katılmak istiyorsanız, yaralarımıza merhem olun ve bayram arifesinde fedakâr sağlık çalışanlarına bir muştu verin.

Alkış, takdir sözleri ve hamaset değil, icraat görmek istiyoruz.

Bittik tükendik, bir nefes olun istiyoruz.

Salgınla mücadelenin başkahramanları olarak, değer görmek ve taltif edilmek istiyoruz.

Kısacası; tüm sağlık çalışanları olarak, kronikleşen sorunlarımıza kalıcı çözüm ve müreffeh bir çalışma hayatı için yıllardan beri süregelen kayıplarımızın telafisini istiyoruz.

Biz; Türk Sağlık-Sen olarak, sağlık emekçilerinin sesi, güvendiği liman ve sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle gerek Aziz Türk Milleti’nin, gerekse sağlık çalışanlarının, hem “12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını” hem de “Ramazan Bayramını” kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.