Müdürün kafasına sıktım

Müdürün kafasına sıktım

Okuldan kovulan 17 yaşındaki Iraklı öğrenci , 74 yaşındaki okul müdürünü başından vurarak öldürdü! Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktuganı öldürdükten sonra , kafasına sıktım diye video paylaştı

 

İstanbul Eyüpsultan'da Irak uyruklu olduğu belirtilen lise öğrencisi, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürünü silahla vurdu.

Ağır yaralanan okul müdürü hastaneye kaldırılırken, polis olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

İHAnın haberine göre Eyüpsultan'da bir öğrenci, liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla 5 el ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Oktugan kaldırılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

Olay, saat 10.00 sıralarında Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Irak asıllı Y.K., Aralık 2023 tarihinde öğretmeni ve ardından okul müdürü İbrahim Oktugan'la yaşadığı sorunlardan sonra okuldan atıldı.

Öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan Y.K., 5 ay sonra liseye gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan'ın odasına girdi. Yanında getirdiği silahı belinden çıkararak okul müdürünü hedef alan Y.K., 5 el ateş ederek İbrahim Oktugan'ı ağır şekilde yaralayarak kaçtı.

Olay yerine giden polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, 4 okul öğrencisi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

Okuldan kovulan Iraklı, okul müdürünü başından vurarak öldürdü! Devlet yabancıları kontrol edemiyor, sığınmacılar, kaçaklar kontrolden çıktı!

İstanbul Alibeyköy'de Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan, okuldan kovulan bir Iraklı tarafından silahla vuruldu. Saldırgan öğrenci olay yerinden kaçtı. Bu yetmezmiş gibi saldırıdan 1 saat sonra da "kafasına iki tane sıktım" diye paylaşımı yaptı.

Iraklı, Suriyeli, Afgan… Kimliği belirsiz milyonları sorgusuz sualsiz aldınız ülkemize. Olan kadınlarımıza, sokakta oynayan çocuğumuza, öğretmenlerimize oluyor. Ülkemizde katil istemiyoruz, ülkemizde kaçak istemiyoruz! Yetti artık, yetti!

 

SORULAR....
Dün emekli öğretmenimiz 74 yaşındaki  İbrahim OKTUGAN  Irak uyruklu bir öğrencisi tarafından  5 kurşunla vurularak katledildi. 
Bazen olay ve olgulara farklı bakmak ve olayla ilgili farklı sorular sormak lazım. 
1- 65 yaşında emekli olan bir öğretmen neden özel okulda çalışmak zorunda kalır?
2- Iraklı bir öğrenci hangi şartlarda Türkiye dedir ve bu silahı çok rahat nasıl bulabilir?
3-Elini kolunu sallayarak belinde silahla nasıl okula girebilir?
4- Eğitim Sendikaları neden farklı tutum takınır?
5- Sendikalar böylesi bir olay karşısında neden ortak eylem yapmaz? 
6- Böyle bir olay ve zamanda bir araya gelemeyen eğitim sendikaları ne zaman ve ne için bir araya gelecek?
8- Ne zaman eğitimcilerin hakkını savunmak için hep birlikte ortak eylem yaparak haykıracak?
Bir öğretmen ve bir sendika üyesi olarak tüm sendikalara çağrım; bu olay için birleşin, ortak tutum takınarak eş zamanlı hep birlikte alanlarda ortak eylem yapalım.

( Ali Akyüz ) 

 

 

 

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet DEMİR,  "Öğretmene yapılan bu saldırı ilk değildi, tedbir alınmazsa maalesef son da olmayacak. Bizler peygamber mesleğini yaptığımıza inanan, anne baba rolü üstlenerek geleceğimizi inşaa etmeye çalışan, kendi evlatlarımızdan çok okuldaki öğrencilerimizi düşünen ve aklı selim, vatansever, dürüst ve ahlaklı bir gelecek yetiştirmek için gece gündüz çalışarak ülkemize hizmet etmeye çalışan öğretmenleriz. Bizler yeri geldiğinde canımız pahasına görevimizi ifa ediyorsak devletimizin de öğretmenlerimizi korumak için yıllardır bağıra çağıra söylediğimiz kanun ve kuralları bir an önce çıkartması gerekiyor. İstanbul'da menfur bir saldırı sonucu ömrünü eğitime adamış olan okul müdürümüz İbrahim OKTUGAN hocamız malesef hayatını kaybetti. Bu saldırıyı gerçekleştiren her kim olursa olsun bu kişiye en üst düzeyde ceza verilmesi için bakanlık hukuk birimi,davaya müdahil olmalıdır. Bu olay ilk değil ama SON olmalıdır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığımız acilen en üst düzeyde önlemler almalı, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU hayata geçirilmeli ve öğretmenlerimizi koruyacak tedbirler bir an önce alınmalıdır. Vefat eden öğretmenimize Allahtan rahmet tüm eğitim camiamıza sabr-ı cemil diliyorum." dedi.



Anahtar Kelimeler: Müdürün kafasına sıktım