MMT Amerikan Hastanesinde 10 Kasım töreni düzenlendi

MMT Amerikan Hastanesinde 10 Kasım töreni düzenlendi

Törene katılan hastane yöneticileri “ Demokratik ve laik cumhuriyetimizin kurucusu,  dünya tarihinin en büyük liderlerinden,  ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde andı.

Törene katılan hastane yöneticileri “ Demokratik ve laik cumhuriyetimizin kurucusu,  dünya tarihinin en büyük liderlerinden,  ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde hastane bahçesinde gerçekleştirilen törenle andı.
 Çok zor şartlarda, Anadolu’nun çok yoksul ve savaş yorgunu, onurlu halkalarına önderlik ederek,  dış mihraklara karşı vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesiyle,  dünyanın tüm ezilen milletlerine umut olmuş ve ışık olmuştur.  Ve haklı olarak büyük bir sevgi ve saygı kazanmıştır.  
Kendisinin de ifade ettiği gibi naçiz vücudu toprak olsa da; O bilimsel düşünceyi rehber edinen fikirleri ile ortaya koymuş olduğu,  ilkeleriyle ve yarattığı devrimlerle sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir. Hastalığında “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz “ diyen ulu önderimizi tekrar saygı, minnet,şükran ve özlemle anarken sağlık çalışanları olarak,  onun bizlere emanet ettiği çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti,  değerlerini ve kazanımlarını her türlü koruyacağımıza, geliştireceğimize ve yaşatacağımıza söz veriyoruz.