MMT’den Farkındalık Semineri

MMT’den Farkındalık Semineri

Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi tarafından organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak amacıyla Özel Seçkin Okullarında eğitim semineri düzenlendi.

Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi tarafından organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak amacıyla Özel Seçkin Okullarında eğitim semineri düzenlendi.

 

3-9 Kasım Organ Bağış Haftasında hastanede stant kurarak hastalarını bilgilendiren Özel MMT Amerikan Hastanesi,  Özel Seçkin Okulları öğrencilerine seminer vererek organ bağışı farkındalığının arttırması konusunda öğrencileri ve öğretmenleri bilgilendirdi.

 

Hastalarına güvenilir sağlık hizmeti vermeyi prensip edinen Özel MMT Amerikan Hastanesi, kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerinde de yer almayı ihmal etmiyor. Özel MMT Amerikan Hastanesinin Başhemşiresi Birgül Uğurlu, Organ Bağış Haftasının son gününde 100. Yıl İlköğretim Okulunda öğrencilere organ bağışının önemini anlattı. Okulun toplantı salonunda yapılan eğitim seminerine çok sayıda öğrenci ve öğretmen de katıldı. Olukça verimli geçen eğitim seminerinde öğrencilere organ bağışı ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

 

Özel Seçkin Okulları toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Seminerde öğrencileri bilgilendiren Özel MMT Amerikan Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Anıl Özmutlu ve Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Duyguhan Güralp, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini dile getiren Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Duyguhan Güralp, organ bağışı yapılmış olsa bile her ölümden sonra organ naklinin mümkün olmadığına da dikkat çekti. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar müracaatlarını İl Sağlık Müdürlüğü, hastaneler ve organ nakli yapan merkezlerine yapılabileceğini dile getiren Özel MMT Amerikan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Anıl Özmutlu, “Organ bağışı yapmak isteyen kişiler belirtilen yerlere başvuru yaparak organ bağış formu doldurup, imzalayarak organ bağışı kartına sahip olabiliyor.  Türkiye’de organ nakli bekleyen binlerce hasta bulunmaktadır. Avrupa ülkelerine göre organ bağışı konusunda çok geride yer almaktayız. Toplum olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

 

Yoğun katılımın olduğu seminerde, Özel Seçkin Okulları öğrencileri seminer sonrası merak ettikleri soruları Op. Dr. Anıl Özmutlu ve Uzm. Dr. Duyguhan Güralp’a sorma fırsatı buldu. Seminer sonunda Op. Dr. Anıl Özmutlu ve Uzm. Dr. Duyguhan Güralp okul yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Öte yandan hastanede stant açarak hastaları bilgilendiren Özel MMT Amerikan Hastanesi, organ bağışlamak isteyen vatandaşlardan organ bağışı aldı.