Mil-Sen Gaziantep’te Faaliyete Geçti

Mil-Sen Gaziantep’te Faaliyete Geçti

Manevi İlkeli Liyakatlı Sendikalar Konfederasyonu (Milsen) Gaziantep’te faaliyetlerini yürütmeye başladı. Sendikanın Gaziantep temsilciliğini ziyaret eden Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu, “Faaliyetlerimize başladık

Manevi İlkeli Liyakatlı Sendikalar Konfederasyonu (Milsen) Gaziantep’te faaliyetlerini yürütmeye başladı. Sendikanın Gaziantep temsilciliğini ziyaret eden Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu, “Faaliyetlerimize başladık. Herkese eşit mesafede olacağız. Kimsenin köprüsü olmayacağız” dedi.

 

Manevi İlkeli Liyakatlı Sendikalar Konfederasyonu (Milsen) Gaziantep temsilciliği üye kayıtları ile birlikte sendika faaliyetlerini de yürütmeye başladı. Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu, Gaziantep temsilciliğinde düzenlenen toplantıda, “MİLSEN Sendikasının kuruluş amacı Manevi ilkeli liyakatlı bir sendika olarak insanların yanında olmak. Türkiye’de yeni kurulan bir sendika ve Gaziantep il Temsilciliklerimizi ve birimlerimizi oluşturarak faaliyetlerimize başladık. Herkese eşit mesafede olacağız, kimsenin köprüsü olmayacağız” dedi.

 

CAMİLERİN ELEKTRİK SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

 

Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Atıf Deniz, cami imamlarının vatandaşlardan para toplamaya mecbur bırakılmasının doğru olmadığını vurgulayarak, “Camilerde ısıtma-soğutma ve aydınlatma olarak iki ayrı saatin olması ve sadece aydınlatma giderlerinin karşılanması, diğer giderler konusunda cami imamlarının ibadet etmeye gelen vatandaşlardan para toplamaya mecbur bırakılması akıl ve mantığa uymamaktadır. Her gün milyonlarca kişinin girip ibadet ettiği, faydalandığı camilerin diğer kamu kurumlarından ayrı tutulup elektrik giderlerinin ödenmemesi kabul edilemez. Bu sorunun bir an önce giderilmesi en büyük isteğimizdir. Camilerin elektrik sorunları nedeni ile Cami imamlarımız sıkıntı yasamaktadır. Camilerimizdeki elektrik sorununun çözülmesi acil bir sorun arz etmektedir”ifadelerine yer verdi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİ OLACAĞIZ

 

Mil Sağlık Sen İl Başkanı İsmail Güneş toplantıda yaptığı açıklamada, “ Yeni bir yola çıktık öncelikle Allah muvaffak etsin. Sağlık çalışanlarının sorunlarını çok iyi biliyoruz, bu süreçte sağlık çalışanlarımızın sesi olacağız, sorunlarla birebir ilgilenip çözüme kavuşturmak için çalışacağız.’’ Ayrıca yeni kurulmamıza rağmen sağlık çalışanlarının büyük teveccühü ile karşı karşıyayız çünkü biz tüzük değişliği ile il başkanlığı seçiminde delegelik sistemi kaldırarak tüm üyelerin başkanlık seçiminde oy kullanmasını sağladık, yine tüzük değişikliği ile genel başkan ve il başkanlarının maaşlarına memur ne kadar zam alıyorsa başkanlarda aynı zammı alacak ibaresini düştük ve daha şeffaf bir sendikacılık için yola çıktık genel merkez ve il başkanlıkları her 3 ayda bir gelir gider tablosu yayınlayacak böyle olunca da üyeler kendilerinden alınan aidatların nerelere harcandığını görecekler ifadelerine yer verdi.

 

GECE GÜNDÜZ YANLARINDA OLACAĞIZ

 

Toplantıda konuşan Mil Büro-sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal ise, “Büro çalışanlarının sesi olmak için yola çıktık. Yetkili sendikaların eksiklerini göz önüne alındığında başta içişleri Bakanlığına bağlı Valilik ve Kaymakamlık personelleri şef ve memurların İl-ilçe nüfus müdürlüğünde görevli memur kardeşlerimizin yoğun bir iş yoğunluğu görülmektedir. Bütün büro kollarında hizmet veren memur kardeşlerimizin gece gündüz yanlarında olacağız” dedi.

 

Toplantı sonrasında Mil Sen Konfederasyonu Gaziantep İl Temsilcisi görevine Gaziantep Mil Büro-sen İl Başkanı Çağlayan Erdal seçildi.