Meslek Hizmet Ödülü

Meslek Hizmet Ödülü

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Leylek ; görevi devir aldığının 4. gününde Tuğcan Otel’ de yönetim kurulunu topladı ve bir basın bülteni yayınladı.

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Leylek ; görevi devir aldığının 4. Gününde Tuğcan Otel’ de yönetim kurulunu topladı ve bir basın bülteni yayınladı. Dr. Beril Leylek GAGİKAD ‘da yeniden bir doğuş gerçekleştirdiklerini ve bu doğuşun temel dayanağının hukuk olacağını belirtti . Yönetim Kurulu Başkanı seçildiğinin ertesi günü dernek genel sekreter görevinde olan Av. Lebriz Güzelbey liderliğinde hukuk komisyonunu oluşturan Dr. Beril Leylek, devir işlemlerini hukuk komisyonu ile gerçekleştirmeye başladıklarını ifade etti . Dernek yönetiminde dürüstlük şeffaflık ve hukuk normlarının olmazsa olmazları olduğunu söyleyerek ,  bu konudan feragat etmeyeceklerini belirterek, biz şeffaf olacağız , basın  isterse genel kurulumuzda olduğu gibi tüm toplantılarımıza iştirak edebilir dedi. Türkiye’deki derneklerde ki yozlaşmaya dikkat çekerek kendilerinin 3 ayda bir dernek bütçesini gelir giderini paylaşacaklarını ve bu konuda tüm derneklere örnek olacaklarını belirtti. Derneklerin gelir ve giderlerinin dernek üyeleri ile paylaşılmasının o dernekte ki tüm üyelerin yasal hakkı olduğunu belirten Başkan Hanım , bu bir ilk olacak, şeffaflığın saydamlığın huzurunu tüm üyelerimiz yaşayacak dedi.

 

 

Görkemli bir genel kurulla şehre damgasını vuran GAGİKAD üyeleri,  kadrosunda ki değerli iş kadınları, yönetimde ki güçlü isimler sayesinde  4 günde 78 yeni üye başvurusu aldıklarını açıkladılar. Halkın ve çalışan üreten kadınların, dürüst ve güçlü bir çatıya ne denli ihtiyaç duyduğunun açık ilanıdır bu diyen Başkan Beril   bu müracaatlardan büyük gurur duyduğunu vurguladı. Bünyesinde ki iş kadınlarına bu sayının dışında, ayrıca bir çok  müracaatın olduğunu belirterek, üye kabul şartları için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Dr. Beril Leylek ‘ Biz kimiz ki üreten çalışan kadını manavdan elma seçer gibi seçeceğiz, bir çok derneğin bu noktada köreldiğini, kadınların derneklere girmek için eğilip bükülmelerini kabul edemeyeceklerini belirtti. Biz kadının gücünün temsilcisiyiz hiçbir çalışan üreten kadını seçme egosunda yaşayamayız, bu düpedüz ayrımcılıktır dedi. Bir kadının bir derneğe başvurusunun başka kadınların iki dudağı arasına sokup daha sonra kadın hak ve özgürlüğünden bahsetmek komiktir dedi, bu sığ düşünce, derneğimize, kadın gücüne ve bizim anlayışımıza  terstir dedi. Var olan tüzüklerine göre kadının çalışıyor olması, ülke ekonomisine güç katmasının başvuru için yeterli olduğunu ,  Üye olmak isteyen, üyelik şatlarını sağlayan, çalışan tüm kadınlara kapılarının açık olacağını, oluşturdukları kadın komisyonlarında ki ( hukuk , sağlık , eğitim ,turizm ,sanat, moda, sanayi, ticaret, organizasyon, tasarım … gibi) açıklara  göre üye alımına öncelik tanıyacaklarını belirtti. Üye alımında istedikleri evrakları dernek sekretaryası ile iletişime geçerek kolayca ön başvuru formunu alabileceklerini sözlerine ekleyen Başkan Beril , biz kadın üretiminde çatı derneği olacağız, bu dernekte ana misyonumuz çalışma hayatında kadının eşit haklara kavuşması , toplum bilincini yenilemek, daha fazla kadının çalışma hayatına kazandırılması, liyakatın esas alındığı çalışma sistemlerinin şehrimize ve ülkemize yayılması için güçlü projeler ile geleceklerini belirtti.

 

 

Konuşmasını bitirirken tüm basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Dr. Beril Leylek , halkın da yerel basını desteklemesi gerekliliğinin, şehirde özgür haberciliğin öne çıkmasında önemli bir değer yaratacağını belirtti. Bir sektörü tek elden güçlendirirseniz asla kendi kanatlarını çırpamayacağının altına çizen Başkan, basın mensuplarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek biz her zaman kadın gücü olarak basın ve doğru haberciliğin yanında olacağız dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Meslek Hizmet Ödülü