Mesanesine düşen spiralden ameliyatla kurtuldu...

Mesanesine düşen spiralden ameliyatla kurtuldu...

2.5 yıl önce rahmine taktırdığı spiralin mesanesine düşmesi ve mesanede ceviz büyüklüğünde spriralin  çevresinde oluşan taşlardan dolayı karın ağrıları,kanlı idrar ve ve sık sık idrar çıkma şikayetleri artan kadın,Özel Tam-Med Hastanesinde ameliyatla sağlığına kavuştu.

 

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Tam-Med Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr.Nafi Cerrah “38 yaşında kadın hastamız 2.5 yıl önce ‘rahim içi araç’ dediğimiz spiral taktırmış.Zaman geçtikten sonra karın ağrıları,kanlı idrar ve ve sık sık idrar çıkma şikayetleri olmaya başlamış.Defalarca tedavi uygulanmış, doktorlara gitmiş ama ne olduğu anlaşılamamış. Bu arada spirale ne olduğu konusunda soru işaretleri oluşmuş. Düşmüş olabileceğini,çıkmasının mümkün olduğunu belirtmişler” şeklinde konuştu.”Yapılan tetkik ve muayene sonunda spiralin rahmin dışına çıktığını tespit ettik” diyen Dr. Cerrah, “Nerede olduğu konusunda endişelerimiz vardı. İleri tetkikler yaptığımızda rahmin dışında, ‘mesane’ dediğimiz idrar kesesinin duvarında kireçleşmiş şekilde Ceviz büyüklüğünde durduğunu gördük ve ameliyata karar verdik.

 

Ameliyatla sağlığına kavuşan 38 yaşındaki hasta yıllardır devam eden karın ağrıları, kanlı idrar ve ve sık sık idrar çıkma şikayetiyle doktora başvurduğunu belirterek, “Sürekli karnım ağrıyordu. Buraya gelmeden önce başka doktorlara’da muayene oldum. Kanımda enfeksiyon olduğunu söyleyip benden başka tetkikler istediler.Ağrılardan dolayı İdrar yolu iltihabı olduğumu söylediler. Ameliyatımı oldum. Şu an çok iyiyim. Ağrılarımdan kurtuldum” ifadesini kullandı.