Mersin’de Eczacı Odası Başkanı Sağır'a saldırı

Mersin’de Eczacı Odası Başkanı Sağır

Mersin’de mevzuata aykırı şekilde eczane açmak isteyen ve dosyası reddedilen bir eczacı yakını Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır'ın aracının önünü keserek darp etti.

 

Alınan bilgiye göre,  Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Cuma günü saat:13.00 sıralarında aracı ile  Eğriçam Mahallesi 2256 sokaktan Okan Merzeci Bulvarına çıkış yapacağı sırada bir süredir kendisini takip eden bir araç tarafından önü kesildi.  Araçtan inen 25-26 yaşlarında bir kişi Sağır’ın içinde bulunduğu aracın camına vurarak açmasını istedi. Sağır’ın açtığı camdan elinİ aracın içine sokan saldırgan zorla kapıyı açtı. Sen eczacılar odası başkanı değil misin? diyerek bağıran şahıs,  Başkan Sağır’a yumruk atmaya başladı. Başkan Sağır emniyet kemeri takılı olduğu için hareket edemedi. Sağır, çevrede bulunanların saldırganı durdurmaya çalıştığı sırada aracından indi.  

 

BU İŞ BİTMEDİ DİYEREK TEHDİTLER SAVURDU

Saldırgan şahıs ise Başkan Sağır’a “Beni hatırladın mı?. Benim kim olduğumu biliyor musun? Ben B.E. o hakkını yediğiniz kızın kardeşiyim. Bu iş burada bitmedi beni bul seninle tekrar görüşeceğiz” diyerek tehditler savurdu.  Sağır’a tekrar yumruklar sallayan saldırgan çevredekilerin müdahale etmesi üzerine daha sonra geldiği araca binerek olay yerinden uzaklaştı.  Sağır, olay yerine gelen gelen polislerle hastaneye giderek darp raporu aldı.

 

“N.E’Yİ KARDEŞİ İLE KONUŞMASI İÇİN UYARDIK”

Sağır, polise verdiği ifadesinde kendisine saldıran şahsın yaklaşık 4 ay kadar önce eczane açılışı için odaya müracaat eden N. E’nin kardeşi  B.E. olduğunu söyledi.  Değerlendirme aşamasında olan eczane açılışı nedeniyle söz konusu şahsı oda önünde sık sık gördüklerini anlatan Sağır, “Sürekli odaları önünde volta atan B.E ile konuşması için N.E’yi uyardıklarını kaydetti. Sağır, saldırgandan şikayetçi olurken polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. 

 

ECZACI ODASINDAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

Mersin Eczacı Odası başkan Sağır’a yapılan saldırıyı kınadı.  Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır’a mevzuata aykırı bir şekilde eczane açmak isteyen ve dosyası reddedilen bir eczacı yakını tarafından aracının önü kesilerek yapılan fiziki saldırıyı nefretle kınıyoruz” denilen açıklamada  şu ifadelere yer verildi:  “Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, mesai saati bitişi sonrası aracıyla takip ettiği Oda Başkanımızın saat 13.10 sularında aracının önünü keserek araç içinde ve dışında darp ettikten sonra çevredeki vatandaşların müdahalesiyle aracına binerek olay yerinden kaçmıştır. Yapılan saldırı sonrası emniyet birimleri ve adli mercilerce hukuki işlemler başlatılmış olup saldırgan gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini ve bu türden saldırıların yasalar ve mevzuat çerçevesinde yürüttüğümüz muvazaa ile mücadeleden bizi alıkoyamayacağını herkesin bilmesini isteriz. Mesleği ve meslektaşlarımızı savunmaya yönelik çalışmalarımızın karşısına çıkacak bu ve benzeri şiddet eylemlerinin, mücadelemizin meşruluğunu onaylamak ve birlikte mücadele azmimizi güçlendirmekten başka bir işlevi olmayacaktır.”(guneygazetesi.com/Hasan KÜÇÜK)

 

İRFAN DEMİRCİ SALDIRIYI KINADI

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. M. İrfan DEMİRCİ: ''Eczane açılış talebi, mevzuata uygun olmadığı için yönetim kurulunca geri çevrilen başvuru sahibinin yakını tarafından darp edilen Mersin Eczacı Odası Başkanımız Ecz.Özgün Sağır’ın yanındayız.

Saldırıyı kınıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız.